Actes de petit format, amb aforament limitat, control d’aforament i retransmissions en directe i a les xarxes socials, són les mesures que s’aplicaran a la Setmana Santa de Mataró per poder celebrar la festa davant la situació sanitària actual.

 

Amb l’objectiu de mantenir viva la tradició mataronina, la Comissió de Setmana Santa ha treballat per oferir a la ciutat una adaptació dels actes tradicionals, seguint totes les normatives sanitàries establertes. Les germandats i confraries de la ciutat oferiran diferents actes presencials (alguns amb cita prèvia), amb control d’aforament i distància de seguretat.

Un dels primers actes serà el Pregó de la Setmana Santa que es farà el dissabte 13 de març a les 18 h al Teatre Monumental. El pregoner i anunciador de la Setmana Santa Mataronina serà Dídac Padilla, un jove confrare i costalero de la Hermandad Nuestro Padre Jesús Nazareno y Nuestra Señora de la Esperanza. L’any passat va participar molt activament de la campanya #setmanasantaacasa. Presentat per Ivan Romero i Sandra Garcia, pregoners del 2019, l’acte comptarà amb l’acompanyament musical d’Esencia Flamenca  que vindran directament des de Sevilla.

D’entre els actes n’hi ha dos que es faran a l’espai públic. Diumenge 28 de març se celebrarà la tradicional matinal de Saetas a la carpa del Parc Central. Aquesta XXXIII edició comptarà amb la participació d’artistes com Manuel Lopera, Pepa López i Carlos Delgado entre d’altres. També actuaran a l’acte els quadres de ball de La Casa de Andalucía, Divina Pastora i la Peña Al Andalús. L’altre és l’Homenatge a la Ciutat dels Armats de Mataró la tarda de Dijous Sant a la plaça de l’Ajuntament. Aquest tradicional acte en el qual els Armats mostren les seves desfilades, s’adaptarà a les normatives vigents, tant pel que fa al públic com en el seu funcionament, ja que no hi podran participar tots els armats per tal de respectar les mesures de distanciament. El públic estarà assegut al voltant de la plaça i accediran pels quatre punts d’entrada a l’espai. Es faran dues representacions, a les cinc i a les set de la tarda.

Tant per la Matinal de Saetas, com per l’Homenatge a la Ciutat, caldrà agafar cita prèvia pròximament a través del web de culturamataro.cat. L’obertura de l’aplicatiu per adquirir les entrades s’anunciarà a les xarxes socials. La gent que no pugui accedir a aquests dos actes i al Pregó ho podrà veure en directe a Mataró Audiovisual, així com al canal de youtube de Mataró Audiovisual i al web culturamataro.cat.

La programació i informació completa sobre els actes de la Setmana Santa de Mataró es podrà consultar al web setmanasantamataro.cat