La Xarxa de Biblioteques Públiques de Mataró posa en marxa un nou repte de lectura: #matarodellibres, que inclou un espai al nou lloc web de les biblioteques i una nova comunitat d’usuaris a instagram.

El repte proposa al públic lector llegir 12 llibres de 12 categories en 12 mesos. Cada categoria correspon a un tema de lectura diferent. L’objectiu és ampliar horitzons descobrint nous autors i gèneres i interpretant les categories que es proposen tan àmpliament com es vulgui. Alguns dels reptes proposats són: llegir una novel·la de viatges, descobrir la literatura africana, llegir cinc minuts al dia de poesia durant un mes, llegir el llibre preferit d’algú altre…

Es pot començar per la categoria que es prefereixi i anar completant el repte en l’ordre que cada participant esculli.  Per participar es pot fer la inscripció al formulari que es pot trobar a la pàgina web del repte. En aquesta pàgina també s’hi pot trobar informació sobre el funcionament de la proposta.

A les dues biblioteques de la ciutat els lectors trobaran durant tot l’any un espai dedicat al repte de lectura amb una de les categories destacades cada mes i una exposició de llibres.

A més, a la web del repte els lectors hi trobaran vídeos, recomanacions de llibres en format físic i digital i guies de lectura, entre altres recursos, per a cada categoria. El personal de les biblioteques també ajudarà als lectors a triar un títol. I a través de l’Instagram (@bibliosmataro) els participants podran recomanar lectures i intercanviar comentaris amb l’etiqueta #matarodellibres i anar seguint totes les novetats relacionades amb el repte.

No és necessari tenir compte d’Instagram per participar-hi. Per als lectors que ho prefereixin, hi ha l’opció d’emplenar una butlleta personal en paper i les biblioteques faran de pont entre ells i els altres lectors recollint les seves recomanacions en els espais físics i compartint-les en els espais virtuals. Amb aquesta iniciativa les biblioteques volen donar protagonisme a la comunitat lectora de Mataró.

Per als més petits les biblioteques de Mataró posaran en marxa durant els mesos d’estiu el repte infantil “Estiu & Biblios”. Un repte de lectura amb 20 propostes diferents que inclouen passatemps, jocs de preguntes, actuals manuals i altres reptes sorpresa per descobrir un munt de llibres, tot fomentant la creativitat.

Nou espai web de la Xarxa de Biblioteques de Mataró

La Xarxa de Biblioteques de Mataró té un nou espai al web de Cultura Mataró per mostrar tots els seus projectes, els serveis que ofereixen i les propostes de reptes i de lectures. Espais on viure i compartir, aprendre, experimentar i crear.