PepsinaUn matrimoni és una cosa molt seriosa, un compromís important. Tant, que té en principi previstes totes les possibles circumstàncies que puguin esdevenir, per resoldre complicades situacions de convivència i per fixar en forma de separació o divorci les situacions irreconciliables.

Però un matrimoni polític, és una altra cosa. No té regles. Bé, sí que les té. Normalment, abans de celebrar-se el matrimoni (polític) s’acostuma a redactar un document d’intencions, de compromisos i d’objectius. Però no oblidem que estem parlant d’un matrimoni polític. I en política, tot és possible i tot és imprevisible.

A Mataró tenim una mena de matrimoni polític governant la ciutat. Un matrimoni que el @PSOE sembla que porta els pantalons i els @ecpmataró, també coneguts com a @ICVMATARO i quaranta noms més (han tingut més noms que els #Convergents), fan de comparses, i de tant en tant treuen el nas per fer saber que encara són vius.

Doncs bé. Sembla que aquest matrimoni corre perill. Ep! No patiu. Tan sols ho sembla. El poder d’una regidoria o d’un tinent d’alcalde és molt important per les butxaques, i pot servir per esborrar d’un #Ple totes les desavinences possibles.

Però anem al gra. Els @ecpmataro s’han volgut desmarcar de qui porta els pantalons, amb un acte de rebequeria. Han denunciat el tancament dels parcs infantils, com una mesura excessivament allargada en el temps; a part d’innecessària i gairebé populista. Clar, que la bajanada de dir des de la Casa Gran que no els obrien per manca de personal, a l’hora de garantir la seguretat contra la transmissió del famós COVID19, des del meu punt de vista és una relliscada. Sembla que l’alcalde de Mataró, tan preocupat pels mataronins, ha oblidat que hi ha més de 10.000 ciutadans en situació d’atur. Potser està molt ocupat en resoldre l’atur d’Extremadura.

Emperò tornant al matrimoni, polític, no ho oblidem! M’ha sorprès que els @ecpmataro @ICVMATARO, també @EnComuPodem o @PODEMOS (Més que els Convergents), s’hagin despenjat ara amb aquest rampell. L’any passat ja ens van augmentar sensiblement l’impost de IBI. Aquest any ho han tornat a augmentar!  Ens han augmentat un 17% les “taxes” d’escombraries. Mataró és la capital dels okupes. Els semàfors de la ciutat porten mesos sense manteniment. Al carrer que no hi ha una caca de gos, n’hi ha quatre. Els senyals de trànsit i senyals informatives malmeses, no es reemplacen. Hem patit una sèrie de robatoris, tant a particulars com a botigues, que mai s’havia vist. Desapareix droga de la Comissaria de la Policia Municipal. La Policia Municipal i els seus comandaments estan a la brega. Per cert, una policia municipal que no veiem caminar, però dels que podem veure fins a quatre efectius en una rotonda; que per vigilar el trànsit, crec jo que amb una parella n’hi ha prou.

I després de tot aquest ventall de desgavells que patim els mataronins, ara venen els salvadors, els #Comuns @ecpmataro @ICVMATARO  @EnComuPodem @PODEMOS per arreglar-ho tot. Ep! Això sí. Sense sortir del govern. Sense trencar la baralla. Tan sols treure una mica el nas i esperar una nova oportunitat que no faci mal a qui porta els pantalons.

Octavi Nonell

@Pepsina_Mataro