La Casa de la Música de Mataró recupera la programació de les diferents activitats que han estat aturades per la pandèmia. Els concerts a la Sala Clap i al Teatre Monumental se sumen a activitats com la Temporada Músiques Tranquil·les, els Xics’n’Roll i els Vermuts Musicals.

 

Meritxell Neddermann

Els organitzadors fan notar que la bona resposta del públic evidencia la necessitat de música en viu, omplint el Teatre l’Aliança a cada cita de la Temporada Músiques Tranquil·les, i diumenge passat en el primer Xics’n’Roll amb el tribut a The Beatles.

Ara arriba el torn a la recuperació de la programació a la Sala Clap gràcies al treball en xarxa amb les Cases de la Música, Curtircuit i SalaCAT. Donades les actuals restriccions sanitàries aquests concerts seran sense servei de bar, asseguts i limitant el públic a 80 persones. Davant aquest panorama els concerts a la Sala Clap no serien possibles sense aquesta acció conjunta que aposta per una programació variada en estil, prioritzant els grups locals i del país. Els grups que faran aturada a Mataró dins la gira Curtcircuit organitzada per l’ASSAC (Associació de Sales de Concerts de Catalunya) entre els mesos de març i juny són Lildami (27/03), Itaca Band (10/04), Marialluïsa i Lluís Cabot (16/04), Meritxell Neddermann (17/04), Koers (8/05) i Germà Negre (18/06). A banda dels concerts de la gira Curtcircuit, tindrem el concert del grup mataroní Cine Núria, que presentarà el seu nou EP nascut durant el confinament el dia 9 d’abril.

Per altra banda, també s’enceta la programació de música en viu que la Casa de la Música organitza al Teatre Monumental. Serà amb el concert d’Albert Pla el dia 24 d’abril, qui presenta la nova revisió i adaptació de MIEDO 2.0.

Aquest diumenge, els Vermuts Musicals donen el tret de sortida amb el concert de Novo Brasil, per al qual ja no queden places. El sistema de reserves permet l’anul·lació automàtica en el cas de no poder venir, només fent click a l’enllaç que s’ha rebut per correu electrònic amb les entrades. Els diumenges següents (14 i 21 de març), la programació dels Vermuts continuarà amb Lorien i Miquel Moya. El quart i últim vermut ha canviat de data i serà l’11 d’abril amb Carles Duart.

Pel que fa a les cites de la Temporada Músiques Tranquil·les, al Casal Aliança, segueixen la seva programació sense oferir el servei de sopar i bar donades les actuals restriccions. Dijous 11 de març serà el torn de Yumitus Hernandez i Gerard Nieto Quartet, una formació mataronina que uneix el flamenc amb el jazz i que promet una nova descoberta. Dijous 15 d’abril serà el torn de Lucia Fumero, que presentarà el seu primer treball Universo Normal. La programació es pot consultar al web musiquestranquilles.com.