Aquesta tarda, el grup municipal d’En Comú Podem Mataró, al Govern Municipal de Mataró, ha fet públic un comunicat en què es desmarca del PSC, el seu soci de Govern i afirma que “mantenir els parcs infantils tancats és una mesura poc eficaç i que, en canvi, representa un gran perjudici per tots els nens i nenes de la ciutat”. En Comú Podem demana, públicament, l’obertura dels parcs infantils de la ciutat.

Aquests dies Mataró és notícia per mantenir els parcs infantils tancats. De fet, és l’únic municipi català de les seves dimensions en què les àrees de jocs dels infants no s’han tornat a obrir des del juliol.

Fins ara, el Govern havia defensat que els parcs infantils de Mataró es mantenien tancats com a mesura de prevenció de la COVID-19, ja que l’Ajuntament de Mataró no podia complir les exigències del PROCICAT per a la reobertura: control d’accés i desinfecció continua dels espais.

Avui, el soci del PSC al Govern Municipal s’ha desmarcat emetent on comunicat on afirma que “des d’En Comú Podem Mataró venim defensant en el si del Govern municipal la conveniència d’obrir els parcs infantils, perquè considerem un greuge comparatiu que els nens i nenes de Mataró siguin els únics que no poden utilitzar els parcs infantils de la seva ciutat”.

En Comú Podem compta amb només dues regidories al Govern Municipal, davant dels tretze regidors i regidores del Partit dels Socialistes. A més, el grup municipal d’En comú Podem a Mataró compta també amb un dels tres assessors del Govern, que, en aquest cas, és l’anterior portaveu d’Iniciativa per Catalunya.

.

El grup municipal de Junts per Mataró ha estat el primer a reaccionar

Junts recorda que havent-se celebrat aquest dilluns la reunió del comitè tècnic d’emergència sobre els efectes de la Còvid19 a la ciutat entre representants de protecció civil i del Govern municipal, es va acordar mantenir-los tancats tot i que divendres passat la regidora de Salut Pública apuntava la possibilitat d’una reobertura imminent.

El portaveu de JxM, Alfons Canela, ha declarat que “és preocupant que, com a municipi, no coordinem i posem al servei de la ciutadania els recursos necessaris per poder obrir els parcs infantils amb plena seguretat, però doblement preocupant és que des del mateix govern es qüestioni la idoneïtat de la decisió de mantenir-los tancats”.

Canela sentencia també que: “Ara la prioritat és la seguretat dels més menuts. Esperem que en això tot el govern hi convingui. Per tant, cal que es prenguin totes les mesures necessàries, tal com el dia d’avui és exigible, i es reobrin els parcs en condicions de seguretat per als nens i nenes de Mataró”.

Per la seva banda, el grup municipal de ciutadans preguntarà al Ple Municipal d’aquesta setmana, per la situació dels parcs infantils a la Ciutat.