Davant la situació creada per la proliferació de les patrulles veïnals, que ara actuen a l’entorn de l’estació del ferrocarril a Mataró, el grup municipal d’Esquerra Republicana-Moviment d’Esquerres ha decidit portar el tema al Ple Municipal d’aquest mes de març.

 

El grup municipal d’ERC-MES, fent-se ressò de l’acusació de “deixadesa” del que govern d’un grup de ciutadans, que han fet públic que estan duent a terme tasques de vigilància a l’estació perquè “farts que els robin” i segons asseguren, no tenen cap resposta del Govern Municipal.

El problema no és nou. Les patrulles ciutadanes es van començar a formar a l’octubre de l’any passat per realitzar vigilàncies a determinats sectors de la ciutat.

Malgrat la forta oposició del moviment associatiu i veïnal de la ciutat a l’existència i organització d’aquestes patrulles ciutadans, ERC_MES denuncien que ni l’Alcalde ni el Govern Municipal no hagin manifestat una posició pública enèrgica al respecte, ni tampoc la determinació i el lideratge exigible al Govern Municipal en una qüestió d’aquesta rellevància.

Pel grup que lidera Francesc Teixidó, no és suficient manifestar, a través dels mitjans de comunicació, que “L’Ajuntament no dona suport a cap mobilització veïnal per crear patrulles ciutadanes”.

Aquesta situació ha fet que el Grup Municipal d’ERC-Mov. d’Esquerres, s’hagi decidit a portar la problemàtica al Ple Municipal, on preguntarà si Govern Municipal continuarà permeten l’actuació de patrulles veïnals, assumint els riscos de tota mena que això comporta, així com quan assumirà i exercirà el la seva responsabilitat en l’àmbit de la seguretat ciutadana.