El control d’accés de vehicles al Centre es farà mitjançant la lectura de matrícules a partir de dilluns. Les targetes que permeten la baixada de pilones deixaran de ser vàlides l’1 de març. Residents i titulars d’aparcaments i de guals que poden accedir a aquesta zona hauran d’haver introduït prèviament les matrícules dels seus vehicles al sistema de reconeixement, juntament amb la referència cadastral

A partir d’aquest proper dilluns, 1 de març, les targetes que permeten la baixada de pilones deixaran de ser vàlides i el control d’accés de vehicles a la Riera i els seus entorns es farà a través d’un sistema de reconeixement de matrícules. Es tracta d’un nou pas per regular la mobilitat en aquesta zona i reactivar-la com a eix comercial i cultural i que esdevingui un espai dinàmic i atractiu per a les persones, mesura derivada de la implantació del Pla d’Impuls al Centre.

El sistema de lectura de matrícules estarà instal·lat en els punts d’accés a la zona Centre on hi ha pilones (carrer de Sant Francesc d’Assís, carrer de Sant Josep amb carrer d’en Moles, i carrer de Sant Josep amb plaça de les Tereses) i també a la Baixada de les Espenyes.

Accés al centre amb vehícle

Els horaris en què està permès l’accés general de vehicles a la zona Centre delimitada per la Muralla dels Genovesos, Muralla de la Presó, Muralla del Tigre, Muralla Sant Llorenç i Camí Ral de la Mercè) serà de dilluns a divendres de 7 a 10.30 h i de 15.15 a 16.15 h i dissabtes de 7 a 10.30 h.

Pel que fa a l’Àrea condicionada delimitada pels carrers de l’Hospital, de Sant Bonaventura i de la Coma l’horari d’accés general de vehicles serà de dilluns a dissabte de 7 a 10.30 h i de 13 a 16.15 h. Recordem que l’accés a les dues zones es pel temps imprescindible i necessari per fer càrrega i descàrrega indicat al vehicle amb el dispositiu horari corresponent.

Fora de l’horari d’accés general, poden accedir a la zona Centre els residents, acompanyants de residents amb mobilitat reduïda, titulars d’aparcaments i de guals, i titulars de determinades activitats (Activitats de Producció i Distribució Intensiva, APDI), a més d’altres particularitats determinades i degudament regulades.

Un dels accessos al Centre està situat al carrer de Sant Josep amb la plaça de les Tereses. Foto: Ajuntament.
Un dels accessos al Centre està situat al carrer de Sant Josep amb la plaça de les Tereses. Foto: Ajuntament.

Informació als usuaris

Segons l’Ajuntament, els residents i titulars d’aparcaments i de guals ja han estat informats d’aquest canvi a través d’una carta que han rebut als seus domicilis, i on se’ls demanava que incorporessin les matrícules dels seus vehicles al sistema de reconeixement, juntament amb la referència cadastral. Qui encara no ho hagi fet, té marge fins al 28 de febrer per introduir aquesta informació al sistema a través d’internet a .

Pel que fa als titulars de les APDI, també han estat informats que per poder accedir puntualment a la zona Centre fora de l’horari d’accés general han de formalitzar una sol·licitud específica que posteriorment serà valorada i, si s’escau, autoritzada. Aquesta sol·licitud es pot fer a través de la Seu Electrònica i, un cop avaluada, es notificarà la resolució a la persona sol·licitant.

Per més informació es pot trobar a www.mataro.cat/femcentre, a les oficines del Servei d’Atenció Ciutadana o al telèfon d’atenció ciutadana 010.