El projecte impulsat per Òmnium Cultural amb la finalitat d’estimular la producció de continguts audiovisuals de qualitat en llengua catalana, contribuir a la seva difusió i ampliar-ne el públic, es podrà veure presencialment a Mataró aquest cap de setmana. Entre els documentals seleccionats, es podrà veure el mataroní L’Estrany, dirigit per Oriol Guanyabens i produït per Fractal 7.

 

Els VOC són uns premis que volen reconèixer els millors curtmetratges, websèries, videoblogs i nous formats audiovisuals realitzats originalment en català i incentivar la creació de nous continguts. Engloba tres categories: curtmetratges documentals, curtmetratges de ficció i Sala Oberta, destinada a projectes audiovisuals emmarcats dins dels nous formats, en fase de desenvolupament.

La mostra, que es va inaugurar el dimarts 9 de febrer a Lleida,  arribarà a més de 40 poblacions durant el mes de febrer. Pel que fa al Maresme, a més de Mataró, aquest cap de setmana arribarà també a Alella i Calella.

Enguany el projecte audiovisual de l’entitat presidida per Jordi Cuixart s’adapta a les mesures sanitàries contra la Covid-19 i, com a principal novetat, complementarà les sessions presencials amb la possibilitat de veure les creacions finalistes a través de FilminCAT, una plataforma de distribució en línia de cinema i sèries íntegrament en català. A més, i amb la mateixa intenció, també s’incorpora als instituts que ho sol·licitin, on s’oferirà la possibilitat de projectar una selecció dels curts finalistes per tal de treballar-los directament a les aules.

La mostra també comptarà, per primera vegada, amb subtítols descriptius per a persones sordes o amb dificultats auditives. Les entrades per a la mostra presencial, que són gratuïtes, se centralitzaran a través de la pàgina web del VOC, des d’on també es canalitzaran totes les votacions, per evitar les paperetes físiques i complir amb les mesures higièniques establertes per les autoritats. Les persones que reservin entrada rebran un enllaç per votar. En total, el VOC ha rebut enguany un total de 123 projectes, dels quals se n’han acabat seleccionant 15.

Entre els finalistes s’hi podrà veure el documental  L’Estrany, dirigit pel mataroní Oriol Guanyabens i produït per Fractal 7. Els seus creadors oferiran un petit col·loqui després de la sessió prevista pel dissabte 20 de febrer al Cafè de Mar de Mataró.