En aquesta ocasió, el Grup Municipal republicà constata que un cúmul d’errors, tècnics i administratius, han provocat que a hores d’ara no s’hagi pogut adjudicar res i que inclús s’hagi de tornar a fer algun dels projectes tècnics en referència a la instal·lació de càmeres de videovigilància anunciada pel govern municipal.

A la roda de premsa que va donar la regidora Anna Villareal aquesta setmana, per donar compte de la Junta Local de Seguretat, es va posar de manifest que fins aquest any no s’instal·laran les primeres càmeres de videovigilància a la via pública, al marge de les que controlen el perímetre d’edificis municipals, i s’ubicaran al parc de Rocafonda. Segons el Govern Municipal, el projecte ja està adjudicat i només està pendent d’executar.

La videovigilància arriba a la ciutat amb vuit anys de retard respecte al que preveia el Pla Local de Seguretat de l’any 2013 que ja apuntava a la necessitat d’incorporar aquesta tecnologia als punts negres de la ciutat. A més de Rocafonda, sembla que l’Ajuntament també ha projectat la instal·lació de càmeres al polígon industrial i d’oci nocturn del Pla d’en Boet.

En referència a aquest anunci d’instal·lació de càmeres de videovigilància, el Grup Municipal d’Esquerra Republicana – MES ha emès un comunicat,  en el qual manifesta que, “tot i ser un tema ja apuntat en el Pla de Seguretat de 2013 i havent estat presa la decisió entre els anys 2018 i 2019, la posada en funcionament d’aquestes noves eines no sembla representar cap urgència pel govern municipal, tot i les demandes i necessitats dels veïns…”

Per altra banda, els republicans afirmen que el resultat de l’estudi que el Grup Municipal d’Esquerra Republicana – MES va realitzar des dels corresponents expedients de contractació des de 2018, es constata que un cúmul d’errors, tècnics i administratius, han provocat que a hores d’ara no s’hagi pogut adjudicar res i que inclús s’hagi de tornar a fer algun dels projectes tècnics.

Sempre segons el comunicat emès per ERC-MES, els retards en la tramitació haurien provocat que es perdés la subvenció del 70% que la Diputació de Barcelona atorgava a aquest projecte: 200.000 euros, que el Govern Municipal haurà de treure d’algun altre lloc…

Des del grup municipal d’Esquerra Republicana – MES consideren que aquest no és un cas aïllat. No podem ignorar altres aspectes de la gestió de la ciutat, compartits per bona part de la ciutadania com ara la manca de manteniment de l’espai públic, la manca d’arbres, els problemes de neteja als carrers, la improvisació en la pacificació del trànsit a la Riera, les queixes de professionals i emprenedors sobre el servei de llicències o, sense anar més lluny, el mal funcionament de fa mesos de la xarxa semafòrica…

Amb tots aquests antecedents, la formació política que Francesc Teixidó encapçala a l’Ajuntament de Mataró, conclou que cal revertir urgentment aquesta situació.