El Departament de Salut ja té preparat el procediment per començar a vacunar, aquesta setmana i amb la vacuna d’AstraZeneca, el personal de tots els centres educatius d’escoles i instituts de Catalunya de fins a 55 anys. De fet, aquesta tarda el Departament d’Educació notificarà a tot aquest personal l’inici d’aquest procés de vacunació. Mentre les dades epidemiològiques i les hospitalitzacions per la COVID19 segueixen la tendència a la baixa. L’UCI de l’Hopital de Mataró segueix en col·lapse

Així, cada una d’aquestes persones que treballa en aquests centres rebrà un SMS al seu telèfon mòbil que el redirigirà a un web per autoprogramar-se quan i on vol ser vacunat. L’operativa permetrà als professionals que escullin entre un dels 37 centres vacunals de COVID-19 que Salut ha desplegat arreu de Catalunya, i entre algunes franges horàries establertes. Està previst que demà ja s’obri el torn per començar a vacunar-se.

D’aquesta manera, continua avançant a Catalunya el procés de vacunació: a finals d’aquesta setmana també es preveu començar a vacunar grans dependents i persones majors de 80 anys, mentre que la setmana passada ja es va iniciar la vacunació de cossos de seguretat i emergències de Catalunya –com els Mossos d’Esquadra-, professionals sanitaris de segona línia, sociosanitaris, i col·lectius professionals prioritzats, com farmacèutics, logopedes, fisioterapeutes i psicòlegs.

Un dels 37 punts de vacunació disposats pel Departament de Salut per administrar la vacuna d’Oxford/AstraZeneca a personal essencial és el CUAP del Maresme. En el centre de Mataró s’administra a policies, bombers, fisioterapeutes i farmacèutics de menys de 56 anys sense cap malaltia prèvia, i esperem que ara se subministri als docents dels centres educatius.

Docent que li subministren la vacuna. Foto: Generalitat Catalunya
Docent que li subministren la vacuna. Foto: Generalitat Catalunya

L’Hospital segueix el seu descens de malalts de la COVID

Avui la situació de l’Hospital de Mataró torna a la tendència de baixada. Hi ha 18 persones ingressades menys respecte a ahir, fent que el total sigui de 109 persones hospitalitzades.

L’UCI segueix col·lapsada un dia més. Hi ha un total de 17 pacients de coronavirus i 3 d’altres patologies. El que fa un total de 20 llits, i en queden 11 llits dels 31 habilitats actualment. Recordem que les UCI originalment eren 14 llits.

A urgències s’han atès 190 persones en les darreres 24 hores, dels quals hi ha 23 persones que han ingressat a planta i 10 que encara estan pendent de l’ingrés.

Segueix el descens de les dades epidemiològiques a Mataró

Les dades epidemiològiques a Mataró segueixen amb la tendència de descens. La incidència acumulada dels darrers catorze dies baixa lleugerament fins als 550,26 punts i el risc de rebrot baixa 8 punts fins als 416 punts.

IA14 i Risc de Rebrot a Mataró
IA14 i Risc de Rebrot a Mataró

Pel que fa a la velocitat de transmissió segueix estant per sota d’1. Avui puja 0,01 respecte a ahir i se situa a 0,79.

Velocitat de transmissió del coronavirus a Mataró
Velocitat de transmissió del coronavirus a Mataró

En la darrera setmana s’han fet 6.474 PCR i 2.300 test antígens. Mentre a Mataró el ritme de vacunacions segueix sent molt lent, des d’ahir es porten 4.163 persones vacunades, 50 vacunats més en les darreres 24 hores i 2.375 amb la segona dosi, 92 més que ahir.

La xifra de defuncions a Mataró és de 233 persones, avui hem de lamentar tres defuncions més comunicada pel departament de Salut en les darreres 24 hores.

Defuncions a Mataró
Defuncions a Mataró

Pel que fa als casos confirmats positius de coronavirus fins al 15 de febrer, han pujat fins als 9.720 casos, 31 casos nous notificats en les darreres 24 hores. La taxa de positivitat de la darrera setmana baixa 0,23 % i es col·loca fins als 4,03 %.

Casos diaris de confirmats de Positius a Mataró
Casos diaris de confirmats de Positius a Mataró
Taxa de positivat a Mataró
Taxa de positivat a Mataró
Positius acumulats a Mataró
Positius acumulats a Mataró