Ahir va tenir lloc el tret de sortida de la campanya electoral del 14-F. Els partits polítics van fer els primers actes oficials de la campanya hores abans de la mitjanit, respectant el toc de queda.

A Mataró, l’acte amb més repercussió mediàtica va ser el d’Esquerra Republicana, que al Teatre Monumental hi va celebrar el seu acte nacional amb els principals candidats, encapçalats per l’actual vici-president del Govern, Pere Aragonès, que va sentenciar: “No volem que el Palau de la Generalitat es converteixi en un despatxet de la Moncloa”.

L’acte va ser presentat per la candidata i regidora a l’Ajuntament de Mataró, Anna Salicrú. Entre els candidats que van participar, hi havia una altra maresmenca i actualment diputada al Parlament de Catalunya, Mònica Palacín.

Per a Junts per Catalunya i Ciutadans, la campanya a escala local va arrancar amb els líders locals envoltats de militants de les respectives organitzacions.

Els primers van concentrar-se a l’inici de la Riera exhibint el cartell electoral amb fotografies dels principals candidats i lluint l’eslògan “Junts per ser, junts per fer”.

Per la seva banda, la militància de Ciutadans a Mataró, amb Cristina Sancho al davant, es va reunir a la plaça de Santa Anna amb una acció similar als independentistes. En aquest cas, el seu eslògan és “Para que ganemos todos”. El partit de Carrizosa llueix el seu tradicional color taronja i utilitza únicament el castellà en la cartellera que ahir es va donar a conèixer.

Amb una escenografia similar a la dels partits independentistes, En Comú Podem va iniciar la seva campanya a Mataró davant l’Hospital. En el seu primer acte electoral van denunciar les retallades, que segons la seva formació ha patit la sanitat pública i valorant la feina dels professionals del sector.

Sergi Morales, que en el seu discurs va afirmar “no farem mítings presencials, els nostres actes seran en línia i a través de les xarxes socials. Nosaltres entenem que la salut és el primer” va ser l’encarregat de presentar la campanya electoral.

Un altre partit que actualment té representació parlamentària, com és el PDeCAT, no va fer actes al carrer la primera nit de campanya. Tampoc va convocar als seus militants la delegació local del PP a Mataró.

Pel que fa al Partit dels Socialistes, si bé van fer roda de premsa de presentació de candidats i la candidata mataronina Alícia Romero, ja ha començat les tradicionals visites al comerç de la ciutat, no van fer la tradicional enganxada de cartells. Els socialistes proposen una campanya intensa i ofereixen als catalans i catalanes un programa per governar Catalunya. Durant els 15 dies de campanya, els candidats i candidates dels socialistes maresmencs tindran trobades amb agents i representants de tots els sectors econòmics i socials de la comarca.