Davant la notícia de la desaparició de 3,2 grams de suposada cocaïna del dipòsit de proves de la Policia Local de Mataró, els grups municipals d’Esquerra Republicana – Moviment d’Esquerres i de Junts per Mataró ja han demanat explicacions.

 

Dilluns passat, durant una Junta de Portaveus, el Govern municipal va informar els grups de l’oposició de la desaparició de 3,2 grams d’una “substància”, suposadament cocaïna, decomissada en una actuació policial durant el mes d’agost passat del dipòsit de proves de la Policia Local de Mataró. També sembla que no es troba la documentació corresponent, inclosa l’acta policial relativa la intervenció.

El Govern forma per PSC-PSOE i En Comú Podem, s’ha afanyat a emetre un comunicat fent saber que el cas s’està investigant internament dins del cos, s’ha obert un expedient municipal i resta pendent de conclusions. Tal com ha informat anteriorment Ràdio La Veu TV.

Per al grup municipal de Junts per Mataró: “aquests fets són extremadament greus i perjudiquen enormement el prestigi d’un cos de policia ja massa qüestionat en els últims mesos”. El fet que hagi desaparegut la “substància”, que segons se’ls va informar no se sabia del cert què era, juntament amb l’acta policial, indica la gravetat dels fets.

Des d’aquest mateix grup municipal, demanem que d’aquesta investigació se’n derivin unes conclusions clares i precises i que permetin derivar les corresponents responsabilitats. Demanem la implicació dels responsables tècnics com polítics en l’esclariment d’aquesta situació i que es faci com més ràpid millor.

Per a Junts, “Mataró no mereix que un altre cop, s’acabi resolent amb conclusions indefinides i indeterminades com ja va passar fa uns mesos amb el xat de whatsapp on hi havia molts membres d’aquest cos que van insultar i amenaçar al col·lectiu independentista de la ciutat”.

Finalment, adverteixen que, a la vista de les conclusions de l’esmentat expedient, estaran atents a què es prenguin les decisions adequades per restablir la reputació que pertoca al cos de Policia Local.

Per a la seva banda, Esquerra ha presentat una pregunta per ser resposta al proper Ple Municipal del mes de febrer. A la pregunta, a l’espera dels resultats de la investigació oberta en el si del cos per determinar com, quan i qui ha trencat la cadena de custòdia d’aquestes proves, volen conèixer quina és la sistemàtica habitual seguida en aquests casos.

Així mateix, preguntaran si existeix algun precedent com aquest a la Policia Local de Mataró i quina és la cadena de custòdia seguida per garantir que aquelles proves  recollides al lloc i el moment dels fets seran les mateixes en el judici. També, on i com es guarden les proves, així com qui és el responsable de fer-ho.