L’Ajuntament de Mataró anuncia que no hi haurà Tres Tombs en format tradicional. El cap de setmana del 30 i 31 de gener a les pastisseries de la ciutat s’hi podrà trobar el tortell amb forma de ferradura i els aparadors mostraran fotografies antigues dels Tres Tombs, del Fons Carreras.

 

Fons municipals asseguren que, quan la situació sanitària ho permeti els carrers de la ciutat tornaran a acollir els carruatges i els cavalls, així com la benedicció dels animals domèstics. Mentre això no és possible, coincidint amb el darrer cap de setmana de gener, es convida a la ciutadania a mantenir ben viu l’esperit de la festa animant-los a comprar el tortell en forma de ferradura que trobaran a prop d’una trentena a les pastisseries de Mataró: Sauri, Garriga, El Pilar, La Vienesa, Nougat, Dasani, Uñó, Mar, Maica, Núria, Moreneta, Forn del Vidre, Avinguda, Mataró, Rosaga, O’Donnell, Schr, Casa Graupera i Fet a mà.

En els aparadors d’aquests establiments s’hi mostraran fotografies antigues dels Tres Tombs a la ciutat del Fons Carreras de l’Arxiu Municipal de Mataró. La data exacta de les imatges no està comprovada, però es creu que corresponen a la dècada dels anys 40 i 50.

La Direcció de Cultura dedica una pàgina especial al seu web, en la qual es pot veure el mapa amb la ubicació de les diferents pastisseries que hi participen i una selecció d’algunes de les fotografies del Fons Carreras.

Com en tots els esdeveniments culturals, que després de mesos sense cap activitat, s’han “celebrat”, la cadena pública Mataró Audiovisual se suma a la la festivitat tot recordant alguns dels millors moments de l’acte. El dia 31 de gener oferirà la següent programació: a les 12.30 h oferirà la trobada nacional dels Tres Tombs de l’any 2013 en el qual Mataró va ser la capital catalana de la festa, acollint el nombre més gran de carruatges i cavalls de la seva història. A les 14.30 h es retransmetrà la trobada del 2016 i a les 14.41 h es podrà veure el programa Traç de cultura especial Tres Tombs 2021.