Si es confirma que les eleccions al Parlament de Catalunya se celebren el pròxim 14 de febrer, Mataró tindrà 116 meses. Més d’un 60% d’aquestes meses han canviat la seva ubicació habitual, per la qual cosa es recomana que la ciutadania consulti amb prou anticipació on haurà d’anar a votar.

 

Juan Carlos Jerez, primer tinent d’alcalde, ha presidit el Ple extraordinari per escollir per sorteig els ciutadans i ciutadanes que formaran part de les meses electorals en les Eleccions al Parlament de Catalunya previstes, inicialment, pel 14 de febrer. El Ple, que s’ha fet de forma telemàtica, havia estat convocat de manera urgent després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya suspengués de forma cautelar l’ajornament dels comicis, que el Govern de la Generalitat havia decidit traslladar al 30 de maig.

Com correspon en aquests casos, mitjançant sorteig informàtic s’han designat 9 candidats per a cadascuna de les 116 meses que hi haurà a Mataró durant la jornada electoral. Això representa un total 1.044 membres de meses: 348 titulars (president, primer vocal i segon vocal) i els seus corresponents suplents.

Els candidats a ser escollits vocals d’una mesa són totes les persones inscrites al cens electoral de la ciutat que tenen entre 18 i 70 anys i, com a mínim, saben llegir i escriure. Per ser president d’una mesa, a més, s’ha de tenir com a mínim batxillerat superior o formació professional de 2n grau.

Canvis a les ubicacions de les meses electorals

Malgrat que el número total de meses electorals a Mataró no s’ha modificat respecte a comicis anteriors (116 meses repartides en 31 col·legis o edificis diferents), més d’un 60 % d’elles s’han traslladat de lloc o els ciutadans hi hauran d’accedir per una adreça diferent a l’habitual. El canvis tenen com a objectiu complir amb les mesures obligatòries d’aforament, distància social i organització dels accessos i circuits d’entrades i sortides dels edificis per l’actual situació de pandèmia. S’està treballant en la senyalització específica i en el dispositiu d’informadors i gestió de cues necessari per organitzar la jornada electoral.

Degut a aquests canvis per garantir la seguretat sanitària del procés, és molt important que les 87.625 persones que ha Mataró podran votar, consultin prèviament a quin lloc hauran d’anar per exercir el seu dret el dia de les eleccions. El lloc de votació estarà indicat a la targeta censal que es rebrà als domicilis i també es pot consultar introduint adreça i DNI en aquest enllaç.