Esquerra Republicana a Mataró ha emès un comunicat en què fa balanç del Ple Municipal celebrat el 13 de gener. Al text, aquest grup municipal fa un repàs tant de les declaracions presentades a la Junta de Portaveus corresponent, com a les iniciatives que va porta al mateix Ple i les preguntes formulades al Govern Municipal.

 

En primer lloc, Esquerra destaca que la Declaració Institucional que van presentar  a la Junta de Portaveus  en favor de l’Amnistia als encausats pel Procés per a la independència, que va ser  votada en contra per Ciutadans, el Partit Socialista i En Comú Podem. Lamenta, referint-se a Podem, que un partit d’esquerres, i amb competències al govern estatal, rebutgi d’entrada la possibilitat d’una llei d’amnistia per solucionat un conflicte polític a través de vies polítiques.

Pel que fa a la proposta del Grup Municipal d’En Comú Podem Mataró sobre la regulació del preu del lloguer, que es va aprovar a la Junta de Portaveus gràcies als vots favorables del grup municipal d’Esquerra Republicana, deixen constància que el seu grup al Parlament de Catalunya ja ha impulsat una Llei de Regulació dels Preus dels Lloguers.

Per altra banda, Esquerra Republicana celebra que la seva Proposta de Resolució per preservar la Salut Emocional, tan tocada per la pandèmia de la Covid-19, fos aprovada al Ple per unanimitat. Al mateix Ple, aquest grup municipal va donar suport al text, que en aquest cas presentava Junts per Mataró, proposant l’adhesió de Mataró a  l’Associació de Municipis per l’Energia Pública. ERC defensa que cal avançar cap al model d’energies renovables i públiques, cosa que han proposat diverses vegades als plens.

Finalment, el grup republicà repassa els precs i preguntes que van presentar aquest mes de gener, de les que fa la següent valoració:

  1. El regidor Carles Porta va preguntar sobre els talls de llum a la ciutat i les seves conseqüències. Tot i que el govern municipal va afirmar que hi estava treballant considerem inadmissible que durant l’hivern s’apugi el preu de la llum. L’alcalde no ha liderat. Cal posar-se al costat de la ciutadania que pateix l’abús de les elèctriques.
  2. La regidora Teresa Navarro va realitzar un prec per potenciar el projecte educatiu Educa+, on es demanava la realització de les extraescolars amb els grups bombolla de l’aula perquè els infants se’n puguin beneficiar. El prec va ser acceptat i vetllarem perquè així es compleixi.
  3. El regidor Joaquim Camprubí, set mesos després de la primera pregunta en relació amb els patinets, va demanar de nou una regulació urgent dels vehicles de mobilitat personal, com patinets elèctrics. El Govern Municipal s’ha compromès a presentar l’ordenança al mes de març, cosa que fiscalitzarem perquè es dugui a terme.
  4. La regidora Anna Salicrú va presentar diversos precs i preguntes sobre els abonaments del Teatre Monumental. Demanem augmentar i potenciar l’activitat cultural, seguint les mesures de seguretat, així com que es promogui el mètode del seient lliure per tal que les butaques que no s’ocupin siguin utilitzades segons la demanda, entre d’altres. Des de la regidoria de cultura se’ns va dir que ja es feien iniciatives per poder recol·locar els seients dels abonats, la qual cosa no ens consta, i en tot cas, ens sembla insuficient. Cal millorar molt la gestió de la venda d’entrades perquè tota la ciutadania que vulgui, pugui accedir als espectacles.
  5. El regidor Ignasi Bernabeu va demanar l’adaptació de diversos passos de vianants de la ciutat, ja que els falta manteniment i arranjament, provocant problemes per la seguretat vial. El Govern Municipal va comprometre’s a solucionar-ho.
  6. La regidora Soraya el Farhi, va preguntar al govern quines accions s’havien dut a terme per fer complir les mesures de seguretat a diversos punts del barri de Rocafonda. El Govern Municipal ens va dir que estaven aplicant diversos mecanismes per solucionar aquestes problemàtiques, però, de moment, els resultats no acaben de ser positius.

 

Acabant el seu comunicat afirmant que des del Govern Alternatiu seguiran treballant per tal d’aconseguir les millores que la ciutat es mereix.