Aquesta setmana ha aparegut un nou brot als centres sanitaris de Mataró, aquest cop ha sigut a l’Hospital Sant Jaume i Magdalena (Antic Hospital). Disset nous casos, fan que al centre hospitalari s’elevi als 29 casos. Mentre l’Hospital de Mataró ja té més pacients que al pic de la segona onada i les dades epidemiològiques no donen treva

L’Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena, l’Antic Hospital de Mataró, ha registrat un brot de coronavirus. Segons fonts consultades el brot va sorgir de cinc pacients. Immediatament s’ha fet cribratge de tot el personal i pacients. Els resultats són que hi ha 19 persones positives. Tretze pacients i sis professionals, la gran majoria asimptomàtics. Abans d’aquest brot ja hi havia deu pacients en COVID-19, per la qual cosa s’eleva a 27 els casos positius del virus a l’hospital.

A conseqüència, s’ha habilitat la tercera planta del sociosanitari per albergar tots els pacients de la COVID-19, per així aïllar la resta de pacients. Recordem que el mes d’abril ja va tenir una quarantena de casos l’hospital. D’altra banda, també s’han deixat en quarantena una sèrie de pacients i treballadors que la PCR els ha donat negativa. I es tornaran a fer la prova si apareixen nous símptomes en els pròxims dies.

Unitat per malalts de coronavirus a l'Hospital Sant Jaume de Mataró. Foto: Capgròs
Unitat per malalts de coronavirus a l’Hospital Sant Jaume de Mataró. Foto: Capgròs

L’Hospital de Mataró pitjor que la segona onada

Avui a l’Hospital de Mataró hi han 119 pacients de la COVID-19 ingressades, de les quals 11 estan a l’UCI. Una UCI que va augmentant els seus pacients dia a dia. Actualment hi han 17 llits ocupats, després de sumar 6 pacients d’altres patologies. Hem de lamentar una nova mort, passant a 174 les persones mortes a conseqüència del coronavirus.

Una situació que iguala i supera el registrat a principis de novembre, en el pic més alt de la segona onada. Cosa que referma el que els experts epidemiòlegs ja van pronosticar, les festes nadalenques passen factura.

Gràfica dels pacients de la COVID a l'Hospital de Mataró
Gràfica dels pacients de la COVID a l’Hospital de Mataró

Pel que fa a les dades epidemiològiques a Mataró, des del Departament de Salut informen de 71 nous casos positius de la COVID-19, que eleva a 7.606 casos durant tota la pandèmia a Mataró. Són dades consolidades del 12 de gener, en el qual es van fer 939 PCR i 335 test d’antígens. La taxa de positius se situa al 6,92 %, encara que en la darrera setmana està a 9,38 %, una xifra molt alta.

La velocitat de transmissió ja està a 1,22. Mentre el risc de rebrot s’eleva fins als 803 punts i la incidència acumulada dels darrers catorze dies està ja a 663,89 punts. Per altra banda un total de 1.872 persones ja estan vacunades.

Seguiment epidemiòlogic a Mataró
Seguiment epidemiòlogic a Mataró
@Radio la voz cerdanyola 2017