Davant la situació de confinament municipal, el grup municipal d’ERC-MES a Mataró, demana al govern municipal que prengui decisions per tal d’augmentar l’activitat cultural a la ciutat, sigui al Teatre Monumental o en qualsevol equipament municipal, així com que doni suport a les entitats culturals privades per poder tirar endavant els seus projectes.

 

A les representacions de la temporada estable al Teatre Monumental, el públic està format per abonats i per no abonats. Els darrers, adquireixen la seva entrada com a públic general només per un determinat espectacle.

Amb l’arribada de la pandèmia, un cop es va restablir la programació al Teatre Monumental i  per tal de complir amb les mesures establertes per la Generalitat, l’aforament es va veure reduït i es va prendre la decisió de només “acceptar” el públic abonat i no posar entrades a la venda.

El grup d’Esquerra ha recollit les queixes dels abonats que van “perdre” la ubicació de la seva butaca, atès que la nova distribució dels abonaments es va fer per sorteig i va comportar també que a la pràctica qualsevol ciutadà, que no sigui abonat al Teatre Monumental, no pugui assistir com a públic a les obres que s’hi fan.

La regidora d’ERC Anna Salicrú explica que, si per casualitat, algun abonat avisa que no podrà assistir a la representació, la localitat es posa a la venda.  Però això és desconegut per la ciutadania i en aquest sentit, tampoc s’ha fet una crida als abonats al teatre perquè posin la seva butaca a disposició en cas que no puguin assistir a un determinat espectacle, com per exemple, sí que fan algunes entitats esportives del país amb el mètode del “seient lliure”, on l’entrada es pot tornar a posar a la venda i a més hi ha una compensació per a l’abonat.

En aquest final del 2020 i inici del 2021 hi ha una altra circumstància afegida. Amb el confinament municipal tothom qui vulgui anar a un espectacle cultural, ho ha de fer a la seva ciutat, i per tant, es dona la paradoxa que a Mataró els seus ciutadans no poden assistir al teatre perquè no hi ha entrades a la venda. Tot i que en moltes de les representacions, i segurament fruit de la por que poden tenir alguns abonats d’anar a un teatre amb una quantitat important de gent, hi ha hagut bastants abonats que no han fet servir la seva butaca, amb la qual cosa, el teatre no ha omplert tot l’aforament permès.

Com que la situació no sembla que pugui millorar en un breu període de temps, el Grup Municipal d’Esquerra Republicana-Moviment d’Esquerres intervindrà al proper Ple interessant-se per aquesta problemàtica i demanarà al govern municipal que cerqui solucions a aquesta situació.

D’una banda, els republicans preguntaran quantes obres hi havia previstes durant l’any 2020 al Teatre Monumental i quantes se n’han pogut fer, així com quin és l’aforament actual, en situació de pandèmia, i quin és el nombre actual d’abonaments.

També s’interessarà per conèixer quants espectadors abonats no assisteixen, de mitjana, a les representacions del Teatre Monumental, quin ha sigut aquest nombre en les representacions en situació de pandèmia i si s’han plantejat la possibilitat de fer dues representacions de cadascuna de les obres per tal de poder satisfer la demanda que hi pugui haver en alguns dels espectacles.

Per altra banda, demanaran als responsables de cultura que dissenyin i promoguin un mètode tipus “seient lliure” per tal que les butaques que no s’ocupin per a una determinada funció puguin ser posades a la venda per  tal que la resta de la ciutadania hi pugui assistir (tant en situació de pandèmia com en situació normal), així com que es faci difusió de la situació actual i de les solucions que es prenguin a la ciutadania.