ERC a Mataró proposa, en el marc de l’afectació de les mesures que s’han pres a causa de la pandèmia, ampliar els programes de Salut Mental, dotar-los dels recursos necessaris i impulsar grups de suport emocional, especialment dirigits a joves, amb assistència psicològica especialitzada.

 

El Grup d’ERC-MES pensa que, a Mataró “caldria fer molts més esforços i focalitzar-los en els segments de la població més susceptibles de patir els efectes psicològics i emocionals a què la pandèmia ens sotmet a tots des de fa mesos. Especialment, infants i adolescents, persones cuidadores, gent gran i persones amb problemes de salut mental”.

En l’actualitat, a l’espai “FemSalutACasa” del web municipal, a l’apartat de Benestar Emocional, on hi ha una nota de recomanacions generals de gestió psicològica, una videocàpsula sobre relaxació per la respiració, unes altres videocàpsules amb 4 contes per a infants i finalment, per si algú ho requereix, el telèfon del Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya i enllaços al projecte solidari PsicoXarxa i a l’aplicació GestióEmocional.cat del Departament de Salut.

Mentre que, en altres ciutats que el grup republicà posa d’exemple, com Terrassa o Barcelona, s’han ampliat les propostes i plans destinats als efectes de la pandèmia, especialment els destinats a les franges d’edat i col·lectius que més els ha afectat. Fins i tot, les mesures i plans de xoc específics inicials s’han ampliat coincidint amb el nou repunt de brots i contagis.

És amb aquests antecedents, així com amb l’estimació que fa l’Organització Mundial de la Salut (OMS), que el 60 % de la població pateix “fatiga pandèmica” després d’haver viscut aquests darrers mesos entre incerteses i restriccions, que el Grup d’Esquerra a Mataró proposarà al Ple Municipal del mes de gener l’adopció dels acords següent:

  1. Ampliar els programes de Salut Mental, en col·laboració amb les entitats amb seu a Mataró com el Centre de Salut Mental del CSdM, la Fundació Salut Mental Catalunya, la Fundació Hospital i d’altres, per fer arribar aquest suport emocional específic als col·lectius que més ajuda necessiten per gestionar aquesta situació (infants i joves, persones cuidadores, gent gran i persones amb problemes de salut mental).
  2. Ampliar els recursos a disposició de la ciutadania al web municipal (videocàpsules d’ajuda psicològica a la gestió de les emocions) i millorar la seva presentació i accessibilitat reunint-los en un sol web.
  3. En el marc dels Plans Integrals i amb la col·laboració d’entitats associatives i veïnals, impulsar grups de suport emocional, especialment dirigits a joves, amb assistència psicològica especialitzada.