Famílies d’Arenys de Munt reclamen al departament de Salut que restitueixi el servei de pediatria al consultori de la localitat. Marc Pruñonosa, portaveu del col·lectiu, ha indicat que Arenys de Munt ja no compta amb les dues pediatres i infermeres. Un servei de proximitat que han perdut després de la reobertura del CAP que va estar tancat en el context de la pandèmia COVID.

Denuncien que el canvi en el servei, traslladat al centre d’atenció primària d’Arenys de Mar, és una “retallada encoberta“. Asseguren que l’argument que els van donar era que amb la centralització del servei s’atendria millor la població. Això no obstant, denuncien que amb el trasllat ara els obliguen a desplaçar-se uns quilòmetres fins al municipi veí. Un fet que si bé no és lluny, implica haver d’agafar el transport públic, que té una “mala combinació“, o el cotxe. A més, apunten que el servei pediàtric no s’ha reforçat, perquè que se segueix disposant del personal que ja hi havia a Arenys de Munt, ara a Arenys de Mar.

La modificació del servei es va fer a l’inici de la pandèmia amb un argument de centralització per millorar l’atenció, segons informacions del Departament de Salut. Aquest fet no el comparteixen els afectats, ja que consideren que és un perjudici per al municipi. A més el que ha fet és col·lapsar encara més el CAP d’Arenys de Mar.

Acte de l'entrega signatures per recuperar la Pediatria a Arenys de Munt
Acte de l’entrega signatures per recuperar la Pediatria a Arenys de Munt

Recollida de 1.200 signatures

El diumenge 10 de gener, al migdia, a plaça de l’església d’Arenys de Munt, va tenir lloc un acte reivindicatiu i l’entrega de les 1.200 signatures a l’alcalde per demanar a Salut el retorn del servei de Pediatria al CAP d’Arenys de Munt.

Les famílies afectades destaquen que la localitat té més de 8.000 habitants i uns 1.500 infants en edat d’atenció pediàtrica. Fet pel qual no entenen la decisió de retirar l’atenció al consultori local. “Som un poble en creixement de població i ja comptem amb 1.500 menors de catorze anys, no podem perdre un servei que és essencial per la qualitat de vida dels infants d’Arenys de Munt“, destaca Marc Pruñunosa, portaveu del col·lectiu.

L’alcalde d’Arenys de Munt, Josep Sànchez i Camps, ens ha informat que aquest dimecres 13 de gener hi ha previst una reunió amb el departament de Salut. En aquesta reunió s’intentarà trobar una solució i poder recuperar el servei de Pediatria al municipi. En aquesta reunió amb Salut també hi participarà Marc Pruñonosa com a portaveu del col·lectiu afectat.

A més de les signatures, Josep Sànchez i Camps, també presentarà davant el departament de Salut una carta signada per tots els i les regidores del consistori d’Arenys de Munt. A més del suport també de l’Ajuntament d’Arenys de Mar. En aquesta reunió posaran de manifest la tornada al Consultori del municipi del servei de Pediatria. “Aquesta decisió ha generat una pèrdua de qualitat de servei, tenint en compte que el servei està en un lloc on ja està saturat“, ha indicat l’alcalde.

L’alcalde d’Arenys de Munt, Josep Sànchez i Camps
Declaracions de Marc Pruñonosa, portaveu del col·lectiu de les famílies afectades i de l’alcalde d’Arenys de Munt, Josep Sànchez i Camps.