En una declaració institucional i en un clar ambient preelectoral, el Grup Municipal de Ciutadans a Mataró insta al govern de la ciutat i al Govern de la Generalitat a rebutjar la discriminació lingüística de l’espanyol a Catalunya i a garantir l’educació en totes les llengües oficials de l’Estat.

 

Cristina Sancho, portaveu C’s Mataró

El Grup Municipal de Ciutadans (Cs) ha presentat una declaració institucional instant a l’Ajuntament de Mataró i al *Govern de la Generalitat a “rebutjar la discriminació de l’espanyol en l’àmbit educatiu, així com en molts altres àmbits de la vida quotidiana”, argumentant que “a Catalunya s’està negant als ciutadans el dret a rebre una educació amb l’espanyol com a llengua vehicular malgrat que és la llengua materna de la majoria dels catalans”. La formació taronja ha recalcat l’incompliment de l’article 3 de la Constitució Espanyola i ha afegit que “en l’actualitat, cap col·legi o institut públic i concertat a Catalunya compleix amb l’exigència judicial que estableix que com a mínim un 25% de l’ensenyament ha d’impartir-se en espanyol”.

La portaveu de Cs Mataró, Cristina Sancho, ha assegurat que “el *Govern de la Generalitat sempre ha apostat per la immersió lingüística obligatòria prioritzant els criteris ideològics i polítics per sobre dels criteris i objectius pedagògics, pretenent l’exclusió de l’espanyol del sistema educatiu”. Sancho també ha explicat que “el Govern d’Espanya del PSOE-PSC i d’Unides Podem ha cedit a les pressions per part dels partits independentistes, abandonant a la gran majoria de ciutadans catalans que tenen en l’espanyol la seva llengua materna i que representen una majoria”.

En concret, Cs proposa a l’Ajuntament de Mataró “retirar o impedir qualsevol tipus de subvenció o dotació de recursos públics a entitats de marcat caràcter partidista”. Així mateix, l’Ajuntament “ha de comprometre’s al compliment de la nostra Constitució, especialment, en la defensa de tots els ciutadans i dels seus drets lingüístics”.

En relació al *Govern de la Generalitat, Ciutadans Mataró proposa “treballar per a promoure un sistema trilingüe de l’ensenyament públic a Catalunya amb tres llengües vehiculessis” i “fer complir les resolucions judicials favorables en l’ensenyament en espanyol, amb un mínim del 25%”.