L’Ajuntament de Mataró (Maresme) ha consensuat un acord per a cobrir el torn de nit de la Policia Local. El passat 1 de gener es va fer efectiva una reassignació d’efectius per a cobrir cinc vacants en aquest torn

Segons informa El Periódico, el passat 1 de gener es va fer efectiva una reassignació d’efectius per a cobrir cinc vacants del servei nocturn. Des del SPL-CME apunten al fet que “en cobrir-se cinc de les sis vacants ja és més complicat quedar-se sense ningú“, com va ocórrer al desembre.

Durant el mes de desembre, el torn de nit va continuar funcionant com abans: amb els agents que toquessin aquest dia i si es requeria un reforç, aquest es feia mitjançant canvis de torn i serveis extraordinaris (hores extra), per a evitar que el cos de policia es tornés a trobar sense servei nocturn.

D’altra banda, aquest 1 de gener també es van incorporar al cos un intendent i un inspector. “Tant de bo canviïn el sistema actual“, apunten des del SPL-CME, des d’on al desembre denunciaven que existeix una “situació de desproporció d’efectius sense justificació tècnic-policial i allunyada del que recomana el sentit comú“, la qual es deu a “una planificació antiga, erràtica i temerària amb la situació social actual“.

Creació d’una taula de treball

La mesura arriba després que el mes passat Mataró es quedés fins a tres nits sense servei de Policia Local. Amb l’objectiu de solucionar la crisi en el cos policial, el consistori va decretar el 15 de desembre mesures urgents per a establir uns serveis mínims i la mobilització d’efectius entre torns i unitats que fossin necessaris. Al seu torn, un dia després del decret, es va crear una taula de treball amb comandaments i sindicats per a “millorar l’equilibri operatiu entre demanda de serveis i recursos disponibles“, assenyalen fonts municipals, i que ha donat com a fruit aquest primer acord.

La taula de treball ha sigut creada no sols per a tractar la situació del torn de nit. De fet està previst que les parts es tornin a reunir en els pròxims dies per a tractar de “perfeccionar el sistema de torns i millorar així el servei“, assenyalen des del SPL-CME. “L’ideal seria afegir els entre trenta i quaranta policies que falten per a arribar a la ràtio, però com això no pot arribar de cop. Almenys que el que es faci sigui el més efectiu amb els recursos que tenim“, afegeixen fonts sindicals.