A partir del pròxim dijous dia 7 de gener, un tancament perimetral municipal tots els dies i un tancament de tot el comerç durant els caps de setmana, a excepció de l’essencial.

Tancament els centres comercials de més de 400 metres quadrats. La restauració i la cultura quedarà com fins al moment, amb horaris ajustats a dues franges en el cas dels bars i restaurants. L’esport també es restringeix, únicament a aquell que pot realitzar-se a l’aire lliure. Les escoles obriran l’11 de gener, tal com estava previst, però les extraescolars quedaran suspeses, a excepció d’aquelles que es realitzin al costat del grup bombolla.

Segons La consellera Alba Vergès s’ha de frenar la tendència disparada que s’ha detectat en els últims dies, coincidint amb les dates festives.

El virus no ens dóna treva. La situació requereix que reduïm encara més la interacció social.

El període en el qual s’aplicaran aquestes restriccions serà de deu dies, entre el 7 i el 17 de gener.

Segons el secretari de salut pública Josep Maria Argimon

 Busquem mesures de fort impacte i molt reduït en el temps, aquestes mesures no pretenen reduir sinó contenir la transmissió del virus.

Els indicadors que marquen l’evolució de l’epidèmia a Catalunya segueixen a l’alça. El risc de rebrot ha aconseguit els 500 punts, quan fa tan sols dos dies estava en 368. En les últimes 24 hores, a més, s’han registrat 144 noves hospitalitzacions per la COVID-19, que eleven la xifra d’ingressats a 2.084, dels quals 392 estan en llits d’UCI.

Pel que fa a Mataró la velocitat de transmissió està a 1,72. Els rics de rebrot a 595 punts, en les últimes setmanes s’ha detectat 289 nous positius, la incidència acumulada els últims catorze dies és de 345,01. Han pujat tots els indicadors, estén a les portes de la tercera onada a Mataró.

En l’Hospital de Mataró a hores d’ara n’hi ha 75 ingressats per la covid, 11 d’ells en UCI. 19 llits ocupats i 12 lliures.

Salut vacunarà sanitaris en paral·lel a les residències
Més enllà de les restriccions, el Departament de Salut ha anunciat que començarà a vacunar des de “ja” als sanitaris, començant pels que estan en contacte amb pacients de COVID-19. “Aniran en paral·lel a les de les residències”, ha explicat la consellera Vergés. Alguns hospitals, com Vall d’Hebron a Barcelona, ja han comunicat als seus treballadors que les dosis es començaran a administrar aquest mateix dilluns.

Salut obre d’aquesta forma un nou front en l’estratègia de vacunacions quan encara porta retard en les de les residències després d’una primera setmana molt poc operativa. Fins ara s’ha administrat la primera dosi a 8.293 persones, entre usuaris i empleats de residències, molt lluny de les previsions de posar 60.000 injeccions diàries (o la de cobrir la població més de 100.000 persones en geriàtrics) en les dues primeres setmanes de la campanya.