El Grup Municipal de Ciutadans, com la resta de grups de l’oposició, es manifesta contrari a l’augment d’impostos i taxes aprovat pel Govern de PSC i En Comú Podem per a les Ordenances Fiscals de 2021.

El Grup Municipal de Ciutadans s’ha manifestat contrari a l’augment d’impostos aprovat pel Govern de PSC – En Comú Podem al·legant que “el govern de Mataró porta dos anys de pujada massiva d’impostos que provoca que hi hagi menys diners a les butxaques dels ciutadans”. A més, la formació taronja ha explicat que “fa un any ja es va aprovar una pujada massiva d’impostos, taxes i preus públics (…) i la pujada del 6% d’IBI se suma a la pujada del 8% aprovada amb els vots de socialistes i En Comú Podem el desembre passat”.

La portaveu de Ciutadans a l’ajuntament de Mataró, Cristina Sancho, ha explicat que “des de Ciutadans ens oposarem a qualsevol pujada d’impostos que comprometi el futur de la nostra ciutat” . Així mateix, Sancho ha afegit que “les polítiques d’increment d’impostos provoquen la disminució del consum de les famílies, la disminució de la inversió d’empreses i la fugida d’inversors i empreses”.

Cs Mataró ha proposat, com a alternativa, la “posada en marxa d’un pla de racionalització dels serveis locals i un estudi de la conveniència de continuar amb les inversions projectades o destinar-los a altres finalitats més concordes a la situació del municipi”.

Per a concloure, la formació liberal ha mostrat el seu vot d’abstenció a les bases de subvencions relatives a la fiscalitat municipal per a l’any 2021 argumentant que “les subvencions haurien d’aplicar-se d’una manera més progressiva en funció al nombre de fills i a la renda de la unitat familiar”.