Les primeres crítiques que llença Alfons Canela, portaveu de Junts per Mataró al Consistori, són la rebaixa dels recursos destinats al foment de l’ocupació i la cultura a la proposta que fa el Govern de PSC i Comuns a Mataró.

 

Canela insisteix en el fet que, incrementant l’IBI i la taxa de la brossa, es demana un esforç més gran a la ciutadania quan pitjor ho està passant, mentre que amb la proposta de pressupost no es garanteixen els serveis necessaris.

Junts per Mataró no comparteix tampoc l’increment d’un 20% a les partides d’administració i personal, on s’inclouen 200.000 euros per a la policia local, que aquests dies està pressionant amb absentisme laboral la negociació de les seves condicions laborals.

La Taula de Reconstrucció i el Pla d’Impuls del Centre són, per a Junts, temes claus que no avancen com necessita la Ciutat. En el primer cas, s’apliquen mesures que ja existien i en el segon, amb l’excusa de la pandèmia, no es posen en funcionament les mesures anunciades, per exemple en mobilitat.

Els regidors d’aquest grup municipal acusen el govern de deixadesa en l’acció política. Creuen que no parla amb la gent del carrer; fa molts discursos, però no executa i no té un model de ciutat clar. Pels sobiranistes, és un govern que no té rumb polític, en el que només 3 ó 4 regidors són capaços de donar una projecció a la feina que tenen encomanada.