Les nits de l’11, 12 i 13 de desembre a Mataró (128.000 habitats) no hi havia cap agent de la Policia Local prestant el servei que un sistema democràtic ha de tenir per garantir els drets, les llibertats i la seguretat de les persones.

No és la primera vegada que la Policia Local, i s’ha de dir que n’hi ha que són excel·lents i grans professionals, fa el número. Però, ja n’hi ha prou! Mai havien arribat tan lluny i penjat el “cartellet de tancat” a la porta de la Comissaria. Són repetitives i conegudes les pressions que els serveis de neteja i policia fan a cada mandat quan toca negociar convenis. Amb la diferència que els primers s’acullen a la vaga legal, mentre que els segons, que són funcionaris amb una funció essencial, fan el número presentant-se al Ple Municipal o deixen algun servei desatès.

En el darrer mandat, a alguns ens van fer creure, inicialment, que les demandes eren socials i de condicions de treball, però la veritat és que tot es va acabar posant un grapat d’euros més al capítol de personal de l’Ajuntament. Mentre, els treballadors d’altres serveis, que en molts casos acaben l’any regalant hores a la comunitat, encara estan pendents que el director de recursos humans s’hagi dignat a proposar revisar la seva situació.

Deixar la ciutat desatesa és greu, molt greu. Deixar-la en un moment que els delictes han augmentat i ens trobem en estat d’alarma, encara ho és més. És imperdonable.

A tot això, hi hem d’afegir que el PSC no fa massa que va incorporar un Director de Seguretat de seva la confiança, càrrec que abans no existia.

Què ha fet el govern? Un decret, que és simple un acte administratiu, i res més. Això sí, acompanyat d’una nota de premsa perquè sembli més important. Mentrestant, el Director de Seguretat, el Cap de Policia, la Regidora responsable i  tot déu segueixen allà mateix. Potser estan pensant en demanar més mossos al conseller?

Sr. alcalde i portaveus, això no és un tema de govern i oposició, és un tema de Ciutat i l’han de resoldre junts. L’alcalde ha de liderar, els altres li han de fer costat, i tots a l’una s’han de plantar, que si la policia ho fa, la Ciutat també ho pot fer. Primer s’ha de complir amb les obligacions i després les reivindicacions, que són respectables, necessàries i tots les tenim.

Parlant de reivindicacions, algú ens descomptarà dels impostos, dels quals acaben d’aprovar el seu increment, el servei no rebut? Perquè els agents de policia que no van a la feina, porten la baixa, no fan vaga com la resta de treballadors, siguin dels sector públic o privat.

Per cert! Algú sap al final que va passar, de veritat, amb els missatges al grup de whatsapps d’uns policies locals de Mataró que, per dir-ho suau, proposaven maneres d’acabar amb els independentistes?

Acabaré com he començat, dins la policia local de Mataró hi ha excel·lents i grans professionals, que actuen amb responsabilitat, i és una llàstima que la manera de fer d’uns quants puguin fer perdre el respecte i l’autoritat al cos davant la ciutadania. Com també és una llàstima que uns quants aconsegueixin que Mataró surti a TV3 per una notícia com aquesta.

Quim Fernàndez