Les dades epidemiològiques a Mataró i Catalunya tornen a pujar per segon dia consecutiu. I avui ho fan superant la velocitat de transmissió a més d’1 (Mataró 1,41 i Catalunya 1,11). A més el risc de rebrot s’eleva a 219 a Catalunya i 186 a Mataró

Les dades epidemiològiques a Mataró avui han tornat a pujar per segon dia consecutiu. Tenint de nou el risc de rebrot per sobre dels 100 punts, exactament a 186 punts, 69 punts més que ahir. La velocitat de transmissió ha pujat i ja supera l’1, passant a 1,41. La incidència acumulada dels darrers catorze dies es situa a 132,38 punts. Els nous casos detectats a la ciutat de coronavirus des d’ahir són 30 persones contagiades, el que fa que sumen un total de 6.097 persones que han donat positiu per la COVID19.

Pel que fa a l’Hospital de Mataró, actualment hi han 31 persones les ingressades per la COVID, 4 persones menys que fa 24 hores. A l’UCI tenim 8 llits ocupats per la COVID19 i 10 per altres patologies. I avui hem de lamentar una nova defunció, sent el total de víctimes mortes de la COVID19 de 158 persones.

Seguiment epidemiològic a Mataró
Seguiment epidemiològic a Mataró

Catalunya també tendeix a l’alça

Pel que fa a Catalunya les dades també tornen a pujar. Aquest dimarts, segons l’informe de Salut, la rt, la velocitat de transmissió de la COVID19, és d’1,11 punts superant l’1 crític. La xifra de persones ingressades ha disminuït i en l’UCI ha augmentat. Són aquestes dues últimes referències també importants per als experts per poder passar de fase. Se situen en 1.518 persones ingressades (-8 respectes ahir) i 351 persones a l’UCI (+7 respectes ahir). Pel que respecta a un altre indicatiu important, el rebrot, està en 219 punts, 38 punts més que ahir.

Els contagis de les darreres 24 hores sumen 1.911 més, fent un total de 361.349 persones positives. Pel que respecta a la xifra de defuncions Salut notifica 39 més en les últimes hores, i ja són 16.432 les víctimes mortals de la pandèmia.

Seguiment epidemiològic a Catalunya
Seguiment epidemiològic a Catalunya