El recinte firal del Nou Parc Central acull a partir d’avui la meitat de les parades del mercat de marxants dels dijous de la plaça de Cuba. Es fa perquè d’aquesta manera tots els paradistes podran vendre cada setmana.

A partir d’aquest dijous 10 de desembre, el mercat de marxants de roba dels dijous estarà repartit en dos espais: la plaça de Cuba i l’espai firal del Nou Parc Central.

Des que es va tornar a obrir després del primer confinament i a causa de les restriccions per evitar la transmissió de la Covid-19, només la meitat de les parades s’han pogut instal·lar a la plaça de Cuba cada dijous i, per aquest motiu, els marxants només han pogut muntar la seva parada cada quinze dies. A partir d’aquest dijous, i amb la incorporació del Nou Parc Central com a nou emplaçament, el mercat de marxants recuperarà totes les parades, que aniran alternant una setmana a cada espai mantenint les mesures que ja s’aplicaven de control de l’aforament.

A les parades, que ara es repartiran entre els dos espais, s’hi pot trobar roba, sabates, roba interior, roba infantil, estris de cuina, parament de la llar, flors i plantes, etc. L’horari de venda serà els dijous de 9 a 14 h.

La mesura es pren quan els paradistes fa mesos que només se’ls permet obrir cada quinze dies i després que l’Ajuntament es negués a traslladar al Parc Central la Fira de Nadal.

D’altra banda, dissabte 26 de desembre, dia de Sant Esteve, no se celebraran els mercats de marxants de Mataró. L’únic que obrirà serà el de la plaça de Cuba, que s’avançarà al dimecres 23 de desembre.