Avui ha sigut presentat el documental “Dona i empresa. Caminant cap a la igualtat” de la FAGEM amb el suport de l’Institut Català de la Dona. Ha sigut produït per lippa comunicación amb la col·laboració de Multivac, TecnoCampus Mataró-Maresme i Textil Zedesa

Aquest matí en una roda de premsa virtual ha sigut presentat per la Federació d’Associacions i Gremis Empresarials del Maresme (FAGEM) un documental per treure profit del talent femení de la comarca. Roser Moré, presidenta de la FAGEM i Laura Martínez, presidenta de l’Institut Català de la Dona han sigut les encarregades de presentar aquest documental.

En la presentació s’ha fet èmfasi en valorar el talent femení de les empreses del Maresme. Cosa que reflecteix el documental, un recull d’entrevistes a agents socials i empreses de la comarca a on el treball repassa alguns exemples de bones pràctiques i posa l’accent en la importància que les empreses disposin de plans d’igualtat per garantir una societat més justa.

En el documental han intervingut la presidenta de l’Institut Català de les Dones, Laura Martínez; Maria Lluïsa Salvà, directora de Producció de Textil Zedesa; Silvia Tosca, agent d’Igualtat de la FAGEM; Montse Vilalta, directora de Serveis i Projectes Universitaris TecnoCampus Mataró-Maresme i Marta Hernández, cap de Recursos Humans de Multivac.

La falta de registre de Plans d’Igualtat al Maresme

En la roda de premsa s’hi ha posat en relleu la manca de plans d’igualtat enregistrats a la comarca del Maresme. Un fet que ha sobtat molt, tenim en compte que hi ha legislació vigent que obliga moltes empreses a tenir plans d’igualtat. Un altre aspecte és que aquests plans d’igualtat no quedin dins de cap calaix.

En aquest sentit la directora de l’Institut Català de la Dona, Laura Martínez ha indicat que des de l’ICD fan tot els esforços per conscienciar als Departaments perquè es compleixi i es vigili el compliment dels plans d’igualtat.

Moltes empreses esperen que sigui obligatori per ells per poder fer el pla d’igualtat, encara que cada vegada més es donen al·licients per arribar a aquesta fita. És un camí molt llarg que ja s’ha recorregut una part, però queda molt per poder aconseguir la veritable igualtat de gènere a les empreses.

Roda de premsa de la presentació del documental