L’equip jove de Germans Homs Unió Esportiva Mataró va estar a punt de donar la sorpresa a la seva visita a l’Eusebi Millan davant l’Advisoria Maresme Boet 3 Viles. Al final un 62 a 54 que no reflecteix el que va passar a la pista

A la prèvia del partit l’Advisoria Maresme Boet 3 Viles era el favorit a emportar-se el primer derbi femení de bàsquet a la Liga Femenina 2. L’equip de Vizcaino amb un equip més rodat a aquesta categoria i que només ha perdut dos partits dels deu que han disputat. Derrotes per dos punts davant el Sant Adrià a casa i a domicili davant el Lima-Horta, en el que van caure derrotades per 18 punts però amb el hàndicap d’haver jugat el dia anterior amb l’Unigirona.

Per la seva part l’equip de Germans Homs Unió Esportiva Mataró amb un equip jove, de nova creació i quasi sense experiència a la categoria. Amb una sola victòria dels set partits disputats, davant l’Anagan Stadium Casablanca a casa per dos punts. I que moltes de les seves jugadores la temporada passada estaven jugant a Junior Preferent.

Un partit que malgrat que no hi hagués públic, va tenir totes les connotacions d’un derbi. Amb una arrancada fulgurant de les locals i un extra motivat Unió que va dominar quasi tot el partit a la zona interior, però que va sucumbir als darrers minuts, cosa que ja fa diversos partits que li passa, segurament per la falta d’experiència a la categoria que ja hem parlat.

Destacar el gran partit per part boetista de Sara Vujacic 17 punts, 5 rebots, amb una valoració de 17. I d’Olga Ruano amb 14 punts. Per la part unionista destacar Ariadna Magriña i Emma Trawally amb 10 punts i 4 rebots cadascuna.

Primer quart molt igualat

El partit va començar amb nervis, ja en només arranca el partit. El salt el va guanyar Olga Ruano del Maresme Boet, però l’intenta recollir Mireia Yespes de la Unió, però el toca Mireia Vila el just perquè Marta Arbizu controli i comenci el primer atac del partit.

Els primers minuts van ser de molt intens i ràpid a on el Maresme Boet se sentia còmoda, amb una férrea defensa i sense fissures, amb un joc ràpid en atac, el que va fer que guanyes els locals per 7 a 2 quan només s’havia disputat dos minuts i mig. L’anècdota va ser que la primera cistella del derbi la va fer Blanca García. I la primera per part de la Unió va ser Queralt Coll.

El primer avís de les visitants va ser un triple de Mireia Yespes que posava el marcador amb un 7 a 5, però una altra reacció de les locals van posar el marcador a 11 a 6, quan faltaven 6′ 28″ perquè s’acabés el primer quart. A partir d’aquest moment és quan canvia la tònica del partit. Una Unió més entonada en el joc interior i una relaxació defensiva amb un desencert de cara cistella, va fer que amb un parcial de 0 a 9 es col·loqués amb un 11 a 15 quan faltaven tres minuts que acabés el primer quart.

La reacció local no es va esperar molt en veure i amb el tir exterior van remuntar fins al 17 a 15 a falta d’1′ 11″, amb un triple de l’eslovena Sara Vujacic. Amb un 17 a 15 quan faltaven 20 segons i possessió per les locals d’1 segon, Vizcaino va demanar un temps mort. La jugada no va sortir com s’havia plantejat i el tir forçat de Sara Vujacic va propiciar una jugada de les visitants que quan mancaven 1 segon la jugadora exboetista Nugh Bosch va empatar l’encontre a la finalització del quart.

Partit Advisoria maresme Boet davant Germans Homs Unió Esportiva Mataró de la Liga Femenina 2
Primera cistella del derbi mataroní de la Liga Femenina 2 fet per Blanca García

Segon i tercer quart unionista

El segon quart va començar amb jugades precipitades del Maresme Boet amb tirs des de la línia de 6′ 25″ que no entraven, mentre el joc de la Unió anava assentant i començant amb dos triples de Miriam Ferreri i dues cistelles més, posant un parcial de 0 a 10 a falta de 6′ 15″ per la mitja part.

El joc de les maresmenques del Boet es va precipitar a jugar a escurçar el marcador a base de triples, mentre les de l’Esportiva anaven sumant de dos. A falta d’1′ 15″ el marcador es tornava a ajustar amb un 30 a 31, cosa que Albert Illa va demanar un temps mort. A la represa una cistella d’Emma Trawally i Chisomaga Favour Okafor van deixar el marcador amb un 30 a 35 al final del segon quart. I estava saltant la sorpresa a l’Eusebi Millan.

A la represa, en el tercer quart, va començar amb la mateixa tònica que el segon quart. Un parcial de 0 a 4 posava l’avantatge a 9 punts per les visitants. Però de nou els tirs exteriors de les noies de Vizcaino van capgirar el marcador fins al 42 a 41 a falta de 5′ 32″ per acabar el tercer quart. Els darrers minuts del tercer quart amb més desencert que encerts dels dos equips s’arriba al 44 a 50, per deixar tot pel darrer quart.

Partit Advisoria maresme Boet davant Germans Homs Unió Esportiva Mataró de la Liga Femenina 2
Intent de cistella de Germans Homs Unió Esportiva Mataró de la Liga Femenina 2

Enfonsament de la Unió davant la reacció del Maresme Boet

En el darrer quart és quan s’ho jugaven tot i de nou les noies d’Illa van arrancar millor deixant de nou els deu punts d’avantatge a falta de 8′ 14″ amb un 44 a 54. I de nou les locals van tirar de tir exterior i de joc interior, assortint de pilotes a Olga Ruano, que va dominar la zona interior amb la seva envergadura. Destacar que el Maresme Boet va canviar a jugar amb zona, cosa que feia anys que no es veia al Millan.

Aquesta fórmula va ser suficient per acabar amb totes les darreres defenses de la Unió, per deixar el marcador amb un 62 a 54, que fa que es mantingui segona a la classificació al Maresme Boet i últimes a la Unió Esportiva.

Estadística del partit Advisoria Maresme vs Germans Homs UE Mataró Femení Maresme

Els pròxims partits dels dos equips mataronins són dos ossos a batre. L’Advisoria Maresme va a la pista de l’Unilever BF Viladecans per consolidar està a la part alta de la classificació. I la Unió rep a casa al Segle XXI, un partit bastant complicat per poder refer-se d’aquest derrota.

Classificació a la jornada 11 de la Liga Femenina 2
Classificació a la jornada 11 de la Liga Femenina 2