El Partit Socialista de Mataró vota en contra i tomba la Declaració Institucional d’En Comú Podem Mataró i Esquerra Republicana de Catalunya per demanar al Govern espanyol aturar els desnonaments a les famílies vulnerables mentre duri la situació de pandèmia.

 

El grup municipal d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament de Mataró va portar a la Junta de Portaveus una Declaració Institucional per “instar al Govern d’Espanya a aturar l’execució de llançaments de desnonaments sense alternativa habitacional digna, eliminant el requisit d’acreditació de vulnerabilitat sobrevinguda a la moratòria aprovada i procedint a la seva ampliació temporal, com a mínim fins que la situació d’emergència sanitària s’acabi. Amb l’excepció d’aquells petits propietaris que entrin en vulnerabilitat i necessitin l’habitatge”, entre altres acords. La proposta comptava, amb el suport inicial del grup d’En Comú Podem, soci de govern del PSC a Mataró.

Ara, els republicans denuncien que “els socialistes imposen el seu punt de vista reduint els problemes d’habitatge a la simple gestió de les ocupacions, aprofiten l’avinentesa per fer campanya contra la Generalitat, evitant demanar al govern de Pedro Sánchez les reformes en aquesta qüestió proposades pel Parlament de Catalunya”.

El grup liderat per Francesc Teixidó hauria volgut per Mataró un posicionament polític unitari i inequívoc respecte aquest tema tan important per moltes famílies en aquesta època de pandèmica com el que sí que s’ha produït a altres ajuntaments, com ara el de Santa Coloma de Gramenet, on l’equip de Govern (Partit Socialista), En Comú Podem i Esquerra han demanat conjuntament al Govern d’Espanya l’aprovació urgent d’un decret per aturar l’execució dels desnonaments a famílies vulnerables mentre duri la pandèmia i a la Generalitat accions efectives per mobilitzar el parc buit d’habitatge.