Fa un any que el govern municipal, format pel Partit Socialista i En Comú Podem, va decidir apujar, de forma generalitzada, els impostos i les taxes a la ciutadania després d’una congelació d’impostos abans de les eleccions municipals. Enguany, ho ha tornat a fer amb impostos com IBI i la taxa de la brossa domiciliaria. És per això que ERC a Mataró ha engegat una campanya comunicativa per explicar la seva alternativa a la ciutadania.

 

Fa un any que el govern municipal, format pel Partit Socialista i En Comú Podem, va decidir apujar, de forma generalitzada, els impostos i les taxes a la ciutadania després d’una congelació d’impostos abans de les eleccions municipals.

En aquell moment el grup municipal d’Esquerra Republicana – MES va anunciar que ‘Viure a Mataró cada cop seria més car’, i va realitzar una campanya explicant a la ciutadania les alternatives o propostes davant de la pujada d’impostos: revisar el pressupost per trobar nous recursos i d’altra banda aplicar una fiscalitat justa i equitativa.

El govern, aplicant la seva majoria absoluta, va imposar la pujada d’impostos. Ara, un any més tard proposa de nou una pujada dels tributs municipals.

Així justifica ERC que hagi endegat una nova campanya amb l’eslògan: “Viure a Mataró serà encara més car”.

Des d’Esquerra Republicana consideren que ara no és el moment d’apujar impostos. La crisi de la covid-19 ha colpejat brutalment la societat, desencadenant així una crisi social i econòmica, i en aquest sentit, el que cal és que l‘Ajuntament ajudi la ciutadania i garanteixi el funcionament dels serveis públics.

Pels republicans, cal que, abans de realitzar una pujada impositiva, el govern municipal explori totes les alternatives i solucions possibles, i des del grup municipal d’Esquerra Republicana s’exposen les següents vies:

1 – Refer el pressupost de dalt a baix, per detectar despeses innecessàries i trobar nous recursos.

2 – Aprofitar els estalvis municipals, el romanent, per la reconstrucció econòmica i social.

3 – Millorar la progressivitat fiscal: ha de pagar més qui més tingui.

4 – Crear un pacte per evitar que les pujades d’impostos depenguin de les eleccions.

5 – Flexibilitzar el pagament d’impostos anuals en una tarifa plana dividida en rebuts mensuals.

6 – Introduir noves taxes, com ara als pisos que romanen buits a la ciutat.

S’engega així una nova campanya explicant als mataronins i mataronines la posició del grup municipal dels republicans, a través de diverses accions comunicatives. Atès que consideren que el govern i oposició han de treballar plegats, i unir forces, per superar la situació actual. Pensen que, en cap cas, la solució és apujar els impostos.