Les notícies sobre la possibilitat que Lluís Bassat cedeixi la seva col·lecció d’art contemporani a un dels grans museus de la capital catalana ha posat en alerta al grup municipal de JxM.

 

Recentment s’ha celebrat el 10è aniversari de la constitució del Consorci del Museu d’Art Contemporani de Mataró i que la Nau Gaudí va acollir la primera exposició de la Col·lecció Bassat.

Segons s’ha donat a conèixer aquests dies, durant aquests deu anys, el Consorci Museu d’Art Contemporani de Mataró ha realitzat una quarantena d’exposicions, la meitat a la Nau Gaudí i l’altra meitat en més d’una desena de ciutats diferents d’Espanya, Europa i també Amèrica del Nord.

Recent, però, en una entrevista a l’agència EFE, el mateix Lluís Bassat manifestava que la Col·lecció Carme i Lluís Bassat pot deixar Mataró i instal·lar-se a Barcelona. Fins i tot es mostra disposat a cedir tota la seva col·lecció a un gran equipament museístic de la capital catalana.

Cal recordar que en la relació entre Lluís Bassat i l’Ajuntament de Mataró, sempre hi ha estat present el projecte de la Farinera i la idea de crear, juntament amb la Nau Gaudí, dos espais complementaris: el més gran acolliria el museu permanent, amb una mostra de tots els artistes de Catalunya, i el més petit seguiria aplegant les exposicions temporals.

El grup municipal de Junts per Mataró asseguren que són coneixedors de les dificultats que travessa l’activitat cultural a Mataró, ja que li  costa enlairar-se, agafar volada, tenir protagonisme, projecte, projecció. I, és en aquest marc, que es pregunten si aquestes declaracions poden tenir conseqüències prou greus i per aquesta raó formularan al pròxim Ple municipal per saber fins a quin punt s’ha qüestionat la continuïtat de la Col·lecció Bassat a Mataró i si el Govern municipal té prevista alguna línia d’actuació respecte del projecte a la Farinera.