Com a moltes ciutats catalanes, Mataró commemora el 25N, Dia Internacional contra les violències masclistes. L’Ajuntament de Mataró amb les entitats, associacions i persones que formen el Consell d’Igualtat, Feminismes i LGTBI celebren aquests dies una vintena d’activitats posant l’accent en les violències masclistes que es donen en temps de conflictes.

L’objectiu de les activitats que s’organitzen al voltant del 25 de novembre és el de reflexionar sobre la violència masclista. Aquest any es posa l’accent en la violència masclista en temps de conflicte i en com han viscut i viuen les dones aquestes situacions, quines eines han fet servir per sobreviure, quines seqüeles els ha deixat aquesta situació i com es pot treballar amb elles per revertir i superar el que han hagut de viure.

L’acte central de la programació s’ha celebrat el 26 de novembre, en streaming a través de la web de l’Ajuntament de Mataró. Amb el títol “Les violències masclistes en temps de conflicte”, enguany la conferència ha anat a càrrec d’Alba Alfageme, psicòloga especialitzada en l’abordatge de les violències masclistes i sexuals.

Pel que fa a la lectura del manifest del 25N, es va fer de manera simbòlica davant de l’Ajuntament i es va poder seguir a les xarxes socials.

Les entitats que conformen Teixit de Dones així com el Consell Municipal d’Igualtat, Feminismes i LGTBI han organitzat una intervenció en diferents espais de la ciutat amb l’exposició de sabates vermelles com a símbol del dolor per la violència masclista i en record a les dones assassinades a tot el món.

Des del gener d’aquest any fins ara, el Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) ha atès 245 dones que han suposat 920 gestions entre assessoraments jurídics (153), atencions psicològiques individuals (494) i atencions d’acollida i seguiment (273). Pel que fa al Servei d’Atenció Integral (SAI) ha atès, en el mateix període, a 35 persones per diferents discriminacions o violències patides per orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere.