El grup municipal de Junts per Mataró ha formulat diverses esmenes a la Declaració Institucional presentada pels Socialistes referent a la dotació per a mesures fiscals i ajuts directes als autònoms i petites empreses afectades per les restriccions amb motiu de la Covid-19.  

 

Alfons CanelaEn concret, Junts fa constar que a Mataró només  s’han aplicat la meitat dels recursos en què es va dotar la Taula de Reconstrucció Social i Econòmica; els problemes d’accessibilitat als serveis del SEPE: el fet que molts afectats encara no han cobrat les prestacions a les quals tenen dret; i l’increment en la cotització dels autònoms en un moment en què s’han vist obligats a tancar.

Així mateix, el grup liderat per Alfons Canela, deixa clar que és el Govern d’Espanya l’únic que té capacitat econòmica per aprovar i executar els ajuts. També deixen constància de l’esforç que han fet la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona.

Tots aquests punts també proposen que siguin inclosos als acords. A més, demanen el traspàs de competències en matèria de treballadors autònoms, així com que l’Estat distribueixi de forma immediata als ajuntaments les ajudes econòmiques i financeres compromeses amb les entitats municipalistes catalanes i espanyoles per compensar les despeses més enllà de les seves competències, en la gestió de la crisi de la Covid-19.