Tres adults i un menor varen ser rescatats pels bombers després que el sostre d’una casa a Cerdanyola s’ensorrés. No és el primer cas que passa a la ciutat i per sort no hem de lamentar cap ferit ni mort

Ahir dijous a la tarda al barri de Cerdanyola de Mataró va tenir un ensurt en desplomar-se un sostre d’una de les seves cases. En el domicili hi estaven quatre persones en el moment dels fets i varen ser rescatats pels bombers, resultant il·lesos i quedant tot en un ensurt.

La casa consta de planta baixa, on no viu ningú, i pis. El fet és que les bigues que sustenten el menjador de l’habitatge van col·lapsar-se, cosa que va fer que el sostre del menjador s’esfondrés.

Al lloc dels fets es van arribar cinc dotacions de bombers, a on es van poder treure les quatre persones per la finestra de l’habitatge.

Més esfondraments a Mataró

No és el primer cas que hagi caigut un sostre o tot un edifici. Sense anar molt més lluny el febrer de l’any passat es va caure un sostre en un edifici del barri de Cirera. En aquella ocasió va haver-hi dos ferits de les tres persones que es trobaven a l’edifici en aquell moment.

El 2017 es va produir un altre esfondrament d’un sostre quan s’executaven unes obres al carrer Sant Agustí. En el moment dels fets un operari va resultar ferit. El 2010 i 2012 se’n va produir l’esfondrament d’un edifici al carrer Sant Antoni i Camí Ral respectivament. I altres edificis industrials que han caigut als darrers anys

La realitat és que hi ha molts edificis a la ciutat que per la falta de manteniment estan venint-se’n a terra. Una ciutat que es fa vella i que no hi ha mitjans humans i econòmics per renovar-la.

Esfondrament d'un sostre al carrer Sant Agusti el 2017 Mataro. Foto: Ajuntament Mataró
Esfondrament d’un sostre al carrer Sant Agusti el 2017 Mataro. Foto: Ajuntament Mataró