L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) de Mataró ha atès a més d’una seixantena de persones afectades pel tancament de les clíniques dentals DENTIX a la Ciutat. L’assessorament és gratuït i es fa personalitzat per a cada cas.

 

Per poder tramitar una reclamació o demanar assessorament, els interessats s’han d’adreçar a l’OMIC a través de l’adreça de correu electrònic omic@ajmataro.cat o trucant al telèfon 93 758 23 21 d’una a dues del migdia o demanant cita prèvia.

En el cas del tancament de DENTIX, alguns dels afectats havien pagat la totalitat o una part de l’import dels serveis odontològics, sense que aquests s’haguessin prestat completament per part de la clínica. En alguns casos, aquests pagaments s’han finançat a través de financeres associades a la clínica i, en d’altres, s’ha fet el pagament en efectiu.

L’OMIC facilita els impresos per poder realitzar les corresponents reclamacions, tant contra DENTIX, com contra  les financeres, així  com el formulari de sol·licitud de mediació de consum.

També es pot demanar assessorament a una organització de persones consumidores registrada a Catalunya i consultat qualsevol novetat sobre aquest cas en el web consum.gencat.cat.