Des d’inici de mandat l’alcalde de Mataró,  David Bote, ha mantingut converses amb els alcaldes de Cornellà, Granollers, Sabadell, Viladecans, Gavà, Sant Boi i, avui, Badalona amb l’objectiu d’aproximar-se a la realitat metropolitana.

 

David Bote està realitzant una ronda de trobades amb alcaldes i alcaldesses de diverses ciutats amb l’objectiu de conèixer millor la realitat metropolitana i posar en comú com es tracten les principals polítiques públiques que preocupen a la ciutadania.

Aquesta mateixa setmana s’ha trobat amb l’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, amb el qual van parlar de diversos temes de gestió pública i van intercanviar informació sobre les mesures que estan prenent els dos municipis per lluitar contra la pandèmia de la Covid-19 i tirar endavant els respectius plans de reconstrucció econòmica i social.

La ronda de trobades institucionals s’emmarca en la prioritat 2 del Programa d’Actuació Municipal 2019-2023 de l’Ajuntament de Mataró, que parla tant del fet que Mataró ha d’exercir la capitalitat de la comarca del Maresme com d’intentar tenir un paper també en l’àmbit metropolità.

Mentre s’estudia i es defineix de quina manera es concreta la participació en aquest àmbit del pla estratègic metropolità, l’alcalde continuarà apropant-se a conèixer de primera mà la realitat dels municipis tant de la primera com de la segona corona metropolitana. La propera reunió està prevista la setmana que ve amb l’alcalde de Terrassa.