La situació actual de pandèmia no permetrà celebrar la desena edició de les 48 Hores Open Puig i Cadafalch de la manera habitual. Els protocols sanitaris han obligat a reformular el format de l’esdeveniment (visites guiades a indrets patrimonials, conferències, xerrades…) i per aquest motiu, en aquesta edició s’abandona el caràcter presencial de l’activitat per adoptar un format només audiovisual i telemàtic.

 

Organitzades per l’Ajuntament de Mataró amb el patrocini d’Aigües de Mataró, les 48 Hores Open Puig i Cadafalch d’enguany es concretaran en dues activitats específiques: la realització d’un vídeo divulgatiu titulat “Celebrem el Patrimoni de Mataró” i la modernització i millora de la presentació i els continguts del portal web www.openpuigicadafalch.cat.

“Celebrem el patrimoni de Mataró”, que és també el títol de la present edició de l’Open, és un vídeo on experts i ciutadans recomanen la visita d’indrets concrets del patrimoni de la ciutat per mostrar la seva riquesa i diversitat, festejant així, malgrat les circumstàncies, la primera dècada de les 48 Hores Open Puig i Cadafalch. Historiadors, arquitectes, arqueòlegs i d’altres perfils d’experts parlen del Convent de les Caputxines, la Presó, el Col·legi Valldemia, el Cementiri dels Caputxins, la Casa Coll i Regàs, la Casa Capell, la Muralla i torres de defensa, el desviament d’aigües, la vil·la romana de Torre Llauder, la Capella dels Dolors de la Basílica de Santa Maria, la Nau Gaudí, la Peixateria, Ciutat Jardí i el Jaciment de Can Fullerachs.

El vídeo és accessible des de la pàgina web www.openpuigicadafalch.cat , dins la pestanya de l’edició 2020.

Pel que fa a la millora del web de les 48 Hores, aquest oferirà 19 itineraris patrimonials i 214 fitxes d’indrets de visita per fer-lo més còmode i assequible als usuaris. El web inclou també informació relativa a les edicions passades de l’Open.

L’any 2011 s’organitzava la primera edició de les 48 Hores Open Puig i Cadafalch per donar a conèixer el patrimoni arquitectònic de Mataró, les seves característiques i particularitats i acostar-lo a la ciutadania tot fent evident el potencial del patrimoni com a element de dinamització i posada en valor de la ciutat.

Des de llavors, l’objectiu ha estat poder experimentar en pròpia persona i de forma gratuïta, l’arquitectura i el patrimoni de Mataró, reivindicant la figura i l’obra de l’il·lustre arquitecte mataroní i defensor del patrimoni Josep Puig i Cadafalch.