L’Executiu català ha autoritzat aquesta nova transferència de crèdit del pressupost per al 2020 per tirar endavant aquesta injecció de diners. 

 

Paral·lelament, el Departament de Salut està intensificant des d’aquesta setmana els cribratges poblacionals per anar a buscar el virus i frenar els casos de la COVID-19 al país. En aquest sentit, com ja es va informar, s’han començat a fer cribratges massius a municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona, com ara Badalona, Mataró, Santa Coloma de Gramenet, Sabadell, la Llagosta i Mollet. També s’han iniciat altres cribratges a municipis de les comarques de Lleida i Girona. A més, Salut farà cribratges setmanals a les residències, cribratges a clubs esportius i es faran PCR amb kits d’automostra, que els ciutadans recolliran a la farmàcia, un sistema de cribratge molt similar al del càncer de còlon. El Departament de Salut també ha reforçat el sistema de rastreig amb 500 persones més en els circuits, entre altres mesures.