L’Ajuntament de Mataró, a iniciativa del Consell Municipal del Patrimoni Arquitectònic i Ambiental de Mataró i la Demarcació de Barcelona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) a través de la seva representació al Maresme, ha convocat, un any més els premis Puig i Cadafalch.

 

Els Premis Puig i Cadafalch van ser creats als anys 80 per l’Ajuntament de Mataró per divulgar la bona arquitectura feta a la ciutat per part de la iniciativa privada i, a la vegada, reivindicar la figura de l’arquitecte mataroní Josep Puig i Cadafalch. El COAC, per la seva banda, a finals dels 90 organitzava les primeres biennals i triennals d’arquitectura per difondre a cada demarcació el treballs dels arquitectes del territori.

L’any 2004, l’Ajuntament i el COAC van acordar organitzar i realitzar conjuntament a Mataró els Premis Puig i Cadafalch i la Triennal d’Arquitectura del Maresme, que posteriorment s’anomenà Mostra d’Arquitectura del Maresme.

Els certàmens se celebren en paral·lel i tenen en comú la promoció de la bona arquitectura com a eina per millorar les condicions de vida i l’activitat dels nostres  entorns més propers i el reconeixement a tots els agents que la fan possible: tècnics, promotors i constructors.

Els premis no tenen dotació econòmica i s’acreditaran amb diplomes i, juntament amb tots els altres treballs presentats, seran publicats a la xarxa.

Les inscripcions a la Mostra i als Premis s’hauran de formalitzar al portal creat pel COAC (www.coac.net/mostra) abans del 29 de gener del 2021 , on també s’hi podran consultar i descarregar les bases específiques.

@Radio la voz cerdanyola 2017