Cs Mataró proposa càmeres de seguretat, més efectius policials i la celebració d’un ple extraordinari

 

El Grup Municipal de Ciutadans expliquen que “des de fa mesos es viu a Mataró un estat d’inseguretat ciutadana en el qual s’han produït assalts a negocis, cremes de cotxes i contenidors, propietats amb ocupació, robatoris a persones amb intimidació i, en alguns casos, amb ferits de diversa consideració entre ells persones grans amb poca capacitat de defensa”.

Des de la formació taronja han fet èmfasi també en la situació d’alerta dels veïns al barri de Cerdanyola davant la proliferació d’infrahabitatges a la zona del Sorrall que “suposa un punt de fricció en la convivència veïnal, així com un perill per a la seguretat de la zona “.

La portaveu de Ciutadans a l’Ajuntament de Mataró, Cristina Sancho, ha mostrat el seu suport a la ciutadania al·legant que “en aquest sentit, la millora de la seguretat a la ciutat és una demanda recurrent dels veïns i és evident que no s’està fent prou en aquesta matèria (…) viure tranquils als nostres barris és un dret bàsic al què no podem renunciar, i des de Ciutadans seguirem reclamant solucions efectives a les preocupacions dels nostres veïns”. Per altra banda també s’ha ofert a col·laborar amb el govern de la ciutat per solucionar els problemes derivats d’aquests fets i per exigir a la justícia i les forces de seguretat que vetllin pels ciutadans de Mataró.

És per això que des de Ciutadans han demanat una sèrie de mesures de seguretat com ara “la implantació de càmeres de seguretat a aquells llocs amb un alt percentatge de delinqüència, l’augment d’efectius policials a la ciutat i la celebració d’un ple extraordinari sobre l’augment de la delinqüència i l’”incivisme”.

Tot això, sempre segons el partit taronja, ha de ser possible amb “la coordinació i actuació efectiva de govern municipal, Generalitat de Catalunya, i cossos i forces de Seguretat de l’Estat “així com” el compliment de les responsabilitats que recauen, de manera obligatòria, sobre els grups que conformen l’actual govern municipal (PSC i A Comú Podem) i que han mostrat una deixadesa evident en aquest tema des de l’inici de “mandat”.