Aquest dijous 19 de novembre a les 19 h, es podrà seguir online la cerimònia d’entrega dels Premis Creatic i de reconeixements a la responsabilitat social, a través de YouTube o en l’emissió en directe realitzada per Mataró Televisió i Mataró Ràdio. La gala serà presentada per la periodista Elisenda Pineda.

La Nit de l’Emprenedoria d’enguany serà especial, s’hi entregaran els 20ens premis Creatic, que coincideixen amb la celebració dels 10 anys del TecnoCampus. La doble celebració coincideix amb una reformulació dels premis, amb nous guardons i noves categories.

Respecte a l’edició anterior, s’hi han introduït dues noves categories de premis. A més del premi Creatic a la millor iniciativa empresarial en l’àmbit de la tecnologia i la innovació, es reconeixeran la millor iniciativa liderada per dones i el millor projecte amb impacte social. El primer d’aquests premis està dotat amb 12.000 euros, i els altres dos, amb 6.000 euros cadascun. Els premiats també gaudiran d’altres importants beneficis que els ajudaran a impulsar els seus projectes empresarials: es podran allotjar, amb una bonificació del 50% el primer any, a la incubadora del parc empresarial TecnoCampus, actualment seu de més de 110 empreses.

Com en les darreres edicions, els premis compten amb el mecenatge de diverses empreses i institucions: Bytemaster (categoria platinum); FYR Legal, Minoryx Therapeutics i Banc Sabadell (categoria gold); Web Manager Service i Palobiofarma (categoria bronze). Amb el seu suport, aquestes empreses fan possible la dotació econòmica dels premis i mostren el compromís amb els emprenedors.

Durant la gala del proper dijous dia 19, també es lliuraran un premi al millor projecte emprenedor en l’àmbit de la formació professional i un premi a l’emprenedoria universitària per a un projecte presentat per estudiants del TecnoCampus.

Els premis són una iniciativa del TecnoCampus i l’Ajuntament de Mataró. A més de les empreses que actuen com a mecenes, hi col·laboren la Diputació de Barcelona, el Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública i el d’Empresa i Coneixement de la Generalitat (mitjançant Catalunya Emprèn i ACCIÓ), el Grup d’Empreses de Noves Tecnologies de la Informació i la Comunicació de Mataró i Maresme (GENTIC), l’Associació Independent de Joves Empresaris de Catalunya (AIJEC), la Federació d’Associacions i Gremis Empresarials del Maresme (FAGEM), l’Associació Dóna`t un impuls, la Cambra de Comerç de Barcelona.

En el marc de la Nit de l’Emprenedoria també es farà un reconeixement col·lectiu al conjunt de persones treballadores i al teixit empresarial de Mataró, des dels autònoms fins a les grans empreses, per agrair-los l’esforç, la cooperació, la solidaritat, la resistència i el compromís amb què han afrontat les difícils circumstàncies amb què s’han trobat degut a la pandèmia de la COVID-19.