El disc està disponible des del passat dia 13 de novembre a totes les plataformes digitals perquè el cantin i ballin els infants des de casa o des de les aules.

 

La cantata La Clika, organitzada per la xarxa de les Cases de la Música ha publicat, en format digital i en obert un doble cd amb les 11 cançons del seu repertori interpretades per la banda de la Clika i col·laboracions estel·lars com El Pot Petit, Dàmaris Gelabert, Auxili, Roba Estesa, Doctor Prats, Gertrudis, Xiula, Ebri Knight, Jazzwoman i Joan Colomo. Els temes de la

Clika també seran interpretats en el format propi de la cantata per la coral infantil Amics de la Unió de Granollers. Les cançons i coreografies destaquen per tractar temes d’actualitat -com el bullying, el gènere o l’amistat-, i difondre valors de solidaritat, comunitat i diversitat pels infants de 7 i 8 anys.

La cantata, que va destinada tant a les famílies que vulguin cantar-la i ballar-la des de casa com a les escoles, és el quart any que se celebra. L’any passat hi van participar més de 75 centres. L’organització la va adaptar totalment a la situació causada per la COVID 19 i l’actuació final es va

fer en streaming -com es preveu que es faci també enguany-, amb més de 600 famílies seguint-la en directe i 2.000 visualitzacions en tres dies. De la trobada digital en va sortir un vídeo amb més de 120 nens i nenes cantant i ballant les coreografies des de casa.

El projecte educatiu està obert a totes les escoles que només s’han d’inscriure abans de final d’any a la web de La Clika, és totalment gratuït, i disposa d’un paquet de recursos pedagògics digitals adaptat a la pandèmia per a acompanyar els mestres a preparar la cantata de final de curs treballant la música, però també el moviment, la lectoescriptura i valors universals des de l’aula, o des de casa. Uns personatges de còmic de segon de primària de diferents realitats socials ajuden els infants.

Les onze cançons de música moderna amb títols com: Bona nit, Colors, Jo vull jugar, o Un món més real, van ser composades per Gertrudis, Xiula i Xerramequ Tiquis MIquis, i busquen ser la font d’un nou cançoner popular adaptat a la canalla actual. L’organització vol reprendre la cantata presencial en el teatre, tant bon punt sigui possible, ja que l’experiència és única tant pels infants de diverses escoles, com per les famílies i els músics, però de moment es donen per satisfets donant un cop de mà a les escoles davant de la COVID19.

Da cara al curs vinent, l’organització està treballant els materials pedagògics perquè puguin ser els infants mateixos els que facin la composició, i triïn els temes i les lletres de les cançons.