Les plaques fotovoltaiques d’autoconsum ja s’estan instal·lant a les cobertes de l’Escola Marta Mata i del Poliesportiu Municipal Teresa Maria Roca i Vallmajor, i en els propers dies també ho faran a l’Institut Miquel Biada. L’actuació s’emmarca en el projecte per impulsar la transició energètica a Mataró, que compta amb finançament europeu i farà baixar la despesa energètica a l’Ajuntament

L’Ajuntament de Mataró està instal·lant plaques fotovoltaiques a les cobertes de l’Escola Marta Mata i del Poliesportiu Municipal Teresa Maria Roca i Vallmajor, i en els propers dies també ho faran a l’Institut Miquel Biada.

Aquesta actuació forma part del projecte “Procés d’impuls de la transició energètica a Mataró”, que l’Ajuntament està executant i que està cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional de la Unió Europea, en el marc del Programa Operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020. El projecte preveu una despesa total de 3,3 milions (IVA inclòs), dels quals 1,36 milions són finançats pel FEDER i la resta l’assumeix l’Ajuntament.

La regidora Elizabeth Ruiz visitan l'obra de la instal·lació al Poliesportiu Teresa M. Roca i Vallmajor. Foto: Ajuntament
La regidora Elizabeth Ruiz visitan l’obra de la instal·lació al Poliesportiu Teresa M. Roca i Vallmajor. Foto: Ajuntament

Cost de les instal·lacions

En el cas del Poliesportiu Municipal Teresa Maria Roca i Vallmajor s’estan instal·lant 86 plaques amb una potència de 29,24 kW i es preveu que produiran una energia de 39.133 kWh. “Un 74,9% de de l’energia generada es destinarà a autoconsum de l’equipament, i suposarà un estalvi anual en consum de 4.000 euros”, afirmen des del govern municipal. Així, la instal·lació de les plaques fotovoltaiques té un cost de 34.409,69 euros.

Quant a la Escola Marta Mata, s’instal·len 70 plaques amb una potència de 23,80 kW. En aquest cas, la previsió de producció anual d’energia és de 36.775 kWh. Un 76,1% de de l’energia generada serà per a autoconsum de l’escola i “suposarà un estalvi anual en electricitat de 3.690 euros”. La instal·lació d’aquestes plaques té un cost de 28.316,42 euros.

Finalment, en el Institut Miquel Biada es col·locaran 157 plaques que tindran una potència de 53,38 kW. Produiran 78.960 kWh, i un 76,3% d’aquesta producció serà per a cobrir necessitats energètiques del centre. A nivell econòmic, l’autoconsum permetrà “un estalvi anual quantificat en 7.990 euros”, anuncien des del consistori. Els treballs d’instal·lació de les plaques tenen un cost de 79.508,47 euros.

Plaques foltovoltaiques en una de les cobertes del Poliesportiu Teresa M. Roca i Vallmajor. Foto: Ajuntament
Plaques foltovoltaiques en una de les cobertes del Poliesportiu Teresa M. Roca i Vallmajor. Foto: Ajuntament