Els 25 anys del final de la guerra de Bòsnia però també la situació excepcional que ha provocat la pandèmia de la COVID19 són l’eix conductor de la majoria d’activitats del 25N que es faran a la ciutat durant els darrers quinze dies de novembre i que, donades les circumstàncies, s’han adaptat per complir amb la normativa vigent. Des de Ràdio La Veu TV condemnem qualsevol forma de violència i ens sumem a la campanya “Cerdanyola atura la violència”
Aquest any la commemoració del 25N, Dia Internacional contra les violències masclistes, s’han organitzat activitats al voltant del 25 de novembre, per donar l’oportunitat de reflexionar a la ciutadania sobre les violències masclistes en temps de conflicte, sigui armat o no, i posar l’accent en com han viscut i viuen les dones aquestes situacions, quines eines han fet servir per sobreviure, quines seqüeles els ha deixat aquesta situació i com es pot treballar amb elles per revertir i superar el que han hagut de viure.
Les activitats a Mataró són diverses, que podeu consultar a la seva web. Enguany s’han adaptat a les restriccions indicades per les autoritats amb l’objectiu de frenar la corba de contagis de coronavirus. La programació inclou edicions especials de les sessions de contacontes de la Xarxa de Biblioteques de Mataró, programació de ràdio, xerrades, teatre, la projecció de pel·lícules i documentals, activitats de vela i exposicions.
Activitats destacades
Enguany la conferència, amb el títol “Les violències masclistes en temps de conflicte”, anirà a càrrec d’Alba Alfageme que és psicòloga especialitzada en l’abordatge de les violències masclistes i sexuals. Alfageme és professora associada de la Universitat de Barcelona (UB) i la Universitat de Girona (UGi), i professora de màster de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Aquest acte central de la programació s’oferirà el 26 de novembre, en temps real “streaming” a través de la web de l’Ajuntament de Mataró a les 19 h.
La lectura del manifest del 25N, que es farà de manera simbòlica davant de l’Ajuntament a les 19.30 hores, es fa una crida a seguir-lo des de les xarxes.
Per la seva part, l’Associació Dones de Cerdanyola, amb la participació de l’Espai Jove de Cerdanyola, faran accions a les xarxes socials amb la publicació de vídeos reivindicatius de sòcies de l’associació al Facebook Dones de Cerdanyola i Instagram @donesdecerdanyola.
Des de Ràdio La Veu TV tindrem una entrevista de la presidenta de l’Associació Raquel Fernández, per reivindicar l’STOP de la violència masclista i la iniciativa de l’associació de fer-nos més visibles i més fortes.
Les entitats que conformen Teixit de Dones així com el Consell Municipal d’Igualtat, Feminismes i LGTBI han organitzat una intervenció en diferents espais de la ciutat amb l’exposició de sabates vermelles com a símbol del dolor per la violència masclista i en record a les dones assassinades a tot el món.