La Festa del Voluntariat se celebrarà el dia 4 de desembre amb l’emissió, a les 21 h, d’un programa de televisió i ràdio a través de Mataró Audiovisual. També s’han previst activitats per posar en valor i reconèixer la tasca de les persones voluntàries de la ciutat.

 

Enguany es farà especial reconeixement a les persones que, tant en la primera onada de la Covid-19 com ara, amb la segona, han demostrat la força del voluntariat per aconseguir una ciutat més justa, solidària i cohesionada.

La Festa del Voluntariat, que fins ara s’havia celebrat presencialment, en aquesta ocasió es podrà seguir des de casa. A través de la col·laboració amb Mataró Audiovisual, el divendres 4 de desembre a les 21 h es podrà gaudir de la Festa del Voluntariat per Mataró Televisió i Mataró Ràdio. En aquest nou format, es farà un agraïment a totes les persones que realitzen voluntariat a la ciutat, podrem escoltar alguns testimonis i comptarem amb les actuacions del cantautor mataroní Joan Lorente i d’un espectacle de dansa de l’Aula de Teatre de l’Ajuntament de Mataró, amb coreografia de Cristina Castellà.

El grup de treball d’entitats de voluntariat de la ciutat, amb la coordinació del Punt del Voluntariat de l’Ajuntament de Mataró, han sumat esforços per adaptar a la situació de pandèmia aquesta campanya de sensibilització vers la tasca de ser voluntari/ària. Les entitats que formen part del grup motor són: Aecc – Catalunya Contra el Càncer, Banc dels Aliments, Càritas Interparroquial de Mataró, Centre de Formació i Prevenció, Consorci per a la Normalització Lingüística, Consorci Sanitari del Maresme – Voluntariat, Creu Roja Mataró  – Maresme, Fundació El Maresme, Fundació Hospital, Fundació Iluro i Fundació Lotus Blau.

El Dia Internacional del Voluntariat se celebra el 5 de desembre i al voltant d’aquesta efemèride, s’han programat actes de diversa tipologia com tallers, formació, conferències, xerrades, hores del conte, exposicions, intercanvi de llibres, jocs virtuals, etc. Tota la informació actualitzada està disponible al Portal d’Entitats.

 

Campanya “Fem Voluntariat amb la força de tothom”

La campanya, que arriba a la cinquena edició i es mostra plenament consolidada a la ciutat, se celebrarà del 16 de novembre a l’11 de desembre.

Constarà de diferents esdeveniments que tindran l’objectiu de fer un reconeixement al voluntariat existent a Mataró. La pandèmia de la Covid-19 ha demostrat que voluntaris i voluntàries, entitats i administració, sumant esforços i treballant plegats, poden aconseguir grans reptes.

 

El Punt del Voluntariat

Al llarg d’aquest any 2020, el Punt del Voluntariat ha atès 400 persones interessades a realitzar tasques de voluntariat.

El Punt del Voluntariat de l’Ajuntament de Mataró és el servei on es poden adreçar les persones interessades en realitzar voluntariat i les entitats que precisin persones voluntàries per als seus projectes. L’espai d’atenció és els dimarts i els dijous al matí al Centre Cívic Cabot i Barba (plaça Miquel Biada, 5 de Mataró), cal demanar cita prèvia trucant al 93 702 28 56  o a través del correu electrònic participacio@ajmataro.cat. Tota la informació es troba també virtualment al Portal d’Entitats.