Amb el nom de “Mataró Dibuixa”, s’exposen més de 200 obres de 169 dibuixants que van participar en el projecte. La mostra es pot veure fins al 6 de desembre a la primera planta de l’Ateneu de la Fundació Iluro, a la Riera de Mataró.

El passat mes d’abril, a l’inici del confinament, L’Associació Sant Lluc per l’Art i el taller d’arts plàstiques Amàlia17, ens proposaven un projecte conjunt, obert i transversal, generat i canalitzat a Instagram.

Es tractava de crear un diari virtual amb totes les aportacions que feien cada dia a la xarxa aquells que decidien dedicar part del seu temps a dibuixar i desvetllar, en alguns casos per primer cop, la seva afició artística.

Inicialment es va fer una crida per incentivar els nens, als que se’ls va oferir sessions en línia de lliure accés ofertes per Amàlia17 per tal d’incentivar-los a dibuixar durant el confinament, però ben aviat es va obrir a qualsevol que volgués participar al constatar que eren molts els que dibuixaven aquells dies des de casa seva.

L’experiència ha donat visibilitat a aquells que s’expressen a través del dibuix en l’àmbit local. Fidels a l’esperit de la proposta, els organitzadors han buscat la representativitat de tots els que han cedit els seus originals i havien compartit els seus dibuixos abans d’acabar el mes d’agost. S’ha convidat també a participar a un petit grup de dibuixants en representació de les persones que utilitzen el dibuix a la seva feina: per comunicar-se o per projectar les seves idees o d’una manera aplicada. El resultat és una mostra amb la participació de 169 dibuixants entre els 4 i els 101 anys amb diferents graus de professionalitat.

El projecte busca reflexionar sobre l’acte de dibuixar fent especialment protagonistes a aquells que, ara per ara, compten amb el reconeixement de les seves famílies i amics o a aquells artistes que darrerament han dibuixat al marge d’encàrrecs o de compromisos amb galeries.

Isabel Llaquet, secretària de l’Associació Sant Lluc per l’Art, i Esther Aliu, del taller d‘arts Amàlia17 i comissària de l’exposició, es mostren convençudes que la creació artística no és privilegi d’uns pocs i volen col·laborar per fer emergir el talent i celebrar el potencial que tenim ben a prop. Mataró Dibuixa vol ser el punt de trobada dels apassionats del dibuix i un espai on compartir iniciatives artístiques en l’àmbit local.