La tendència segueix a la baixa segons les dades subministrades per Salut a Mataró. La incidència segueix baixant, així com els contagis. Respecte a l’Hospital de Mataró, avui hi han 5 ingressos més, passat a 110 els pacients de la COVID19. L’UCI es manté amb els 17 llits per la COVID19 i 6 llits per altres patologies. Respecte a Catalunya les dades semblen que estiguin estancades, però a la baixa lleugerament. Pere Aragonès insisteix que no tornarem a la “situació de febrer”

La situació de Mataró que segons el Departament de Salut ha informat en la seva web, és que actualment el risc de rebrot segueix baixant lleugerament i en l’actualitat està a 898 punts, 53 punts per sota d’ahir. La velocitat de reproducció (rt) del virus de 0,81 punts. La Incidència Acumulada dels darrers catorze dies segueix molt alta, però baixant, amb 1.114,50 punts. Mb aquestes dades es constata com la incidència segueix baixant.

A Mataró hi ha 5.177 casos positius confirmats d’ençà que va començar la pandèmia. 80 positius més en les darreres 24 hores a Mataró. El 4 de novembre es van fer 1.024 proves PCR i 218 Test Antigènics Ràpids. Des de la declaració de la pandèmia fins ahir a Mataró s’han realitzat 64.720 PCR i 2.158 TA. Amb una taxa de positivitat del 7,86 % d’ençà que va començar la pandèmia i de 10,04 % en els darrers set dies.

Seguiment epidemiològic a Mataró
Seguiment epidemiològic a Mataró

Aquest matí l’Hospital tenia 110 pacients de la COVID19 ingressats, cinc persones més que fa 24 hores. Pel que fa a l’UCI actualment segueixen les 17 persones per la COVID i 23 dels 33 llits disponibles estan amb pacients. Avui no hem de lamentar cap defunció, pel que fa a la xifra de morts de mataronins i mataronines durant tota la pandèmia ha sigut fins ara de 133 persones.

Evolució pandèmia i risc de rebrot a Mataró

Millora de les dades generals a Catalunya

El Departament de Salut ha informat aquest diumenge mitjançant la seva web de 3.324 nous contagis de la COVID19 confirmats amb una prova PCR o test antigènic. 947 casos menys respecte ahir. Una xifra que eleva a 298.027 les persones que han contret el virus des de l’inici de la pandèmia. Durant tota la pandèmia s’han realitzat quasi tres milions de proves PCR i de Test ràpids a tota Catalunya, exactament 2.950.216 proves.

Tanmateix, la taxa de contagi (rt) continua estabilitzada per sota de l’1, tenint avui 0,93 i el risc de rebrot també ha retrocedit 23 punts, respecte ahir. S’ha passat dels 720 a 697 punts. La incidència acumulada els darrers catorze dies és actualment de 787,32 per cada 100.000 habitants.

Seguiment epidemiològic a Catalunya
Seguiment epidemiològic a Catalunya

Les hospitalitzacions amb 66 pacients més, quedant amb 2.687 persones. Els ingressos a l’UCI de centres públics i privats catalans, han sigut 11 pacients més respecte ahir, i un total de 562 persones ingressades. També incrementen en 53 els morts a causa del virus, fins a un total de 14.596 defuncions en tota la pandèmia. Desglossats han sigut 8.954 persones en hospital o centre sociosanitari, 4.260 persones en residència, 888 persones en domicili i 494 persones que no són classificables per falta d’informació.

Pel que fa a les residències d’ancians hi ha hagut fins ara 22.655 persones que han donat positiu, de les quals 6.913 han mort i 160 es troben actualment ingressades.

Evolució pandèmia i risc de rebrot a Catalunya

Aragonès creu que no tornarem al mes de febrer

El vicepresident del Govern de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès creu que Catalunya no tornarà a la “situació de febrer” amb la COVID19. El vicepresident ha assenyalat que la taxa de contagis de COVID19 a Catalunya “està estabilitzada” i que el Govern estudiarà la setmana vinent si ha d’incrementar o reduir les restriccions. Però que, en qualsevol cas, “no tornarem a la situació de febrer”.

Aquestes declaracions ho ha fet en una entrevista a Catalunya Ràdio, el programa El Suplement. Aragonès ha assegurat també que l’objectiu és arribar a un màxim de 1.000 contagis al dia. Encara que és molt difícil de preveure com evolucionarà la pandèmia a mitjà termini i les mesures que s’han de prendre per a frenar els contagis. Malgrat tot això, les activitats que es vagin recuperant no ho faran de la mateixa manera que abans de la crisi sanitària.

Pere Aragonès en un roda de premsa
Pere Aragonès en un roda de premsa