El jurat ha seleccionat com a finalistes a l’apart de vídeo: ‘Les Resilients‘, de la productora mataronina Clack Audiovisual,

El passat dia 4 de novembre, el secretari dels Premis de Comunicació LocalJosep Ma. Martí, director de l’Observatori de la Ràdio a Catalunya, ha fet públic el nom dels finalistes dels Premis durant la roda de premsa de presentació del Mercat Audiovisual de Catalunya, celebrada a Roca Umbert. Fàbrica de les Arts de Granollers.

Els Premis persegueixen contribuir al reconeixement del panorama general comunicatiu local i són un reconeixement a la creativitat, el talent i la trajectòria dels mitjans de proximitat. Els guanyadors de les set categories es donaran a conèixer a la cloenda del MAC, dimecres 11 de novembre, a les 19 h., i les televisions locals n’informaran en directe al programa ‘Connecti.cat‘.

La Xarxa Audiovisual Local ha recuperat enguany els Premis de Comunicació Local que no se celebraven des del 2013. Els guardons tenen com a objectiu posar en valor la feina que dia a dia fan els i les professionals dels mitjans locals. Al certamen s’han presentat un total de 93 projectes de 20 televisions i 35 ràdios de proximitat.

Les bases dels premis, contemplen un total de set reconeixements, dividits en tres categories: mitjans, continguts audiovisuals i reconeixement professional.

A la categoria de millor mitjà es premia les emissores de televisió, ràdio i digitals d’emissió continuada, tant pel conjunt de la seva programació regular, com per activitats puntuals, o per la seva trajectòria com a mitjà de comunicació. Els finalistes són: betevéTAC12 i Televisió de Cardedeu. A la categoria de ràdio, hi ha dues emissores maresmenques seleccionades: Ràdio Arenys, i Vilassar Ràdio, que acompanyen Ràdio Igualada. A l’apartat de digitals els tres finalistes que opten a guanyar són: Deltacat.cat (Deltebre), Ràdio Capital (Baix Empordà) i L’Oest (Tàrrega).

A la categoria de continguts audiovisuals es premia un programa de vídeo, àudio i multimèdia, d’emissió única i continuada, tant pel conjunt del seu contingut, com per seccions o espais puntuals, o per la seva trajectòria. El jurat ha seleccionat com a finalistes a l’apart de vídeo: ‘Les Resilients‘, de la productora mataronina Clack Audiovisual SCCL, ‘Territori Contemporani‘ (VOTV) i la ‘Gala dels Imprescindibles‘ (Canal Reus TV). Com a millor contingut d’àudio també hi ha un representant del Maresme: ‘Temporal Gloria‘ (Ràdio Tordera, Ràdio Palafolls, Ona Malgrat, Ràdio Pineda i Ràdio Calella), ‘Ones de Ciència‘ (Ràdio Cambrils) i ‘Al Dia, Terres de l’Ebre‘ (Ràdio Delta, Ràdio Tortosa, La Cala Ràdio, La Plana Ràdio, Amposta Ràdio, Ràdio Móra la Nova i Ràdio Joventut). I a l’apartat multimèdia: ‘L’ull tarragoní‘ (Ràdio Ciutat de Tarragona), ‘Oh My Goig‘ (betevé) i ‘IGDA Igualada Guia d’Àudio‘ (Ràdio Igualada).

Finalment, el guanyador a la categoria de millor professional es donarà a conèixer el proper dia 11. El jurat ha valorat, en la seva decisió, la tasca dels i de les professionals de les ràdios i televisions de proximitat.

El jurat, presidit per Emili Prado, catedràtic de Comunicació Audiovisual i Publicitat de la UAB i director de la revista del CAC, i amb Josep Ma. Martí, director de l’Observatori de la Ràdio, com a secretari, està format per Mercè Oliva, professora del Departament de Comunicació de la UPF i directora del Grau en Comunicació Audiovisual; Marta Montagut, radiofonista, professora i investigadora del Departament d’Estudis de Comunicació de la URV; Montse Abad, productora independent de televisió; Joan Ma. Morros, degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya i cap d’Informatius de RAC 1; Francesc Llobet Dalmases, realitzador de televisió i degà del Col·legi Audiovisual de Catalunya, i Noemí Cuní, periodista i vicepresidenta del Clúster Audiovisual de Catalunya.