L’Ajuntament afirma, en una nota de premsa, que ha ofert algunes alternatives als expositors per poder desenvolupar-les com a alternativa al format tradicional de fira, mentre que la presidenta de l’Associació que agrupa els expositors diu que és justament l’Ajuntament qui els hi ha posat molt difícil.

La raó que dona la Direcció de Promoció Econòmica per no celebrar la Fira de pessebres i ornaments de Nadal és l’evolució epidemiològica de la crisi sanitària de la Covid-19. Assegura que va comunicar la decisió aquest dimecres 4 de novembre als representants de l’Associació de la Fira de Nadal, després d’oferir-los  algunes alternatives al format tradicional de l’esdeveniment. Per la seva banda, la presidenta de l’associació ha explicat a Ràdio La Veu TV que en cap moment es va donar el tema per tancat. També lamenta que la notícia se’ls hi ha donat fent-los arribar la nota publicada al web i només a la junta, no a tots els expositors.

El Govern Municipal passa la pilota als expositors dient que entre les opcions a valorar per aquests -i a acabar de definir si confirmen el seu interès-, hi ha la ubicació d’espais com a punts d’exposició o venda dels seus articles en diversos comerços del Centre que puguin estar interessats a acollir aquesta iniciativa, o bé en els mateixos aparadors dels comerços, així com la creació d’un directori d’expositors de la Fira al web municipal.

Un cop descartada la celebració de la Fira de Nadal a la plaça de Santa Anna per part de Protecció Civil i Salut per evitar una alta concentració de gent a causa de la configuració de l’espai, l’Ajuntament i els expositors, van treballar en la possibilitat de celebrar l’esdeveniment a l’espai firal del Nou Parc Central, seguint tots els requeriments i indicacions de Protecció Civil i del Pla sectorial de fires. Així doncs, es va definir un nou model de fira adaptada a les circumstàncies per evitar contagis: amb reducció de dates i horaris, amb un circuit delimitat, control d’aforament i perimetratge de l’espai. Tot i que aquesta opció va ser validada inicialment pel Comitè tècnic d’emergència, ara, el Govern Municipal diu que l’evolució de la pandèmia ha obligat a fer marxa enrere i a no autoritzar la celebració de la Fira.

Si la presidenta de l’Associació de la Fira de Nadal, Dolors Pérez, es mostra indignada per la nota de premsa d’avui, el portaveu de Junts per Mataró, Alfons Canela, no compren com només unes hores després de la resposta rebuda al Ple es pot comunicar una decisió com aquesta. Canela creu que si ja sabien el que volien fer, ho havien d’haver anunciat ahir.

El portaveu de Junts per Mataró al Consistori, no entén tampoc perquè es poden continuar celebrant els mercats ambulants setmanals i no el mercat de Nadal. Sempre respectant la limitació d’aforament i les característiques dels espais. En una entrevista anterior a la nota de l’Ajuntament també comparava la situació de la Fira de Nadal de Mataró amb els que sí que es mantenen a Barcelona, com són la de la Catedral i la de la Sagrada Família.

@Radio la voz cerdanyola 2017